BT's politiske kommentator, Lotte Hansen, mener, at det på ingen måde klæder demokratiet, at Helle Thorning har følt sig presset til at dementere påstanden om hendes mands mulige bi- eller homoseksualitet

- Hvis hun ikke kunne være komme udenom, at offentligheden alligevel ville få indblik i det, synes jeg, at det er godt, at hun gør det nu. Hun har jo følt sig presset til det. Det er en type rygter, der har det med at vokse sig rigtigt store, siger Lotte Hansen om Helle Thorning-interviewet i lørdagens udgave af Politiken.

- Det er totalt uvedkommende for folk, om Helle Thornings mand, Stephen Kinnock, skulle havde opholdt sig i Schweiz på grund af, at han var biseksuel, eller fordi han hellere ville arbejde dernede, mener Lotte Hansen, selv om Skat lægger vægt på en persons samlede livsinteresser i Danmark, når de afgør, om vedkommende er skattepligtig eller ej.

- Det kan ikke passe, at demokratiet skal snage i folks privatliv på den måde.

Kan vinde vælgernes sympati

Det, at Helle Thorning selv vælger at dementere påstanden, kan ifølge Lotte Hansen ende med, at hun vinder vælgernes sympati.

- Det kan være, hun får det vendt til en sympatisituation, når hun går ud med det på denne måde og tager afstand fra det. Det kan være en fordel. Men selvfølgelig vil der i sådanne type historier altid være nogen, der vil tænke, at det måske passer. Og det er jo ret centralt, siger Lotte Hansen.

På tirsdag begynder Skattesagskommissionen undersøgelse af, om der er begået lovbrud i forbindelse med lækket af Thornings skatteoplysninger, og Thornings bøsse-dementi gør, at den to år gamle sag igen rydder forsiderne.

- Der skulle jo være kommet en ny finanslov i næste uge. Det her betyder, at der kommer ekstra meget fokus på Skattesagskommisionens arbejde. Og det var ikke lige det, man havde håbet på fra regeringens side, siger Lotte Hansen.