Joe Christensen var fuld af løgn, da han 28. januar ringede til politiet og fortalte, at han havde forhindret et røveri ved Svendborg Sparekasse.

Den 35-årige fynbo fortalte politiet, at han havde fået mistanke til en person, der iførte sig en elefanthue og gik i retning mod enten sparekasse eller Brugsen.

Da han råbte manden med elefanthuen an, forsøgte den formodede røver at stikke af, men Joe Christensen fulgte efter ham på heroisk vis.  Han indhentede manden på et nærliggende stisystem, og tog kampen op mod forbryderen. En anden mulig gerningsmand dukkede op, og sparkede Joe Christensen i ansigtet, hvorefter de to mænd stak af.

Joe Christensen blev udråbt til helt. Han fik 1.000 kroner i dusør og en købmandskurv fra Svendborg Sparekasse. Han fortalte vidt og bredt om sin heltebedrift til lokale medier. Til TV2 Fyn sagde han:

- Jeg har dyrket kampsport, siden jeg var otte år, så det var den forkerte mand, de løb ind i.

Det eneste problem var, at historien var løgn.

Joe Christensen havde selv fundet på det hele, og det varede ikke længe, før politiet begyndte at tvivle på ægteheden af Joe Christensens heltemod.

- Der var nogle ting, vi ikke kunne få til at passe. Ud fra de ting, han sagde til pressen og ud fra de henvendelser vi fik, efterprøvede vi nogle detaljer, som ikke hang sammen, siger Vicepolitiinspektør Klaus Arboe.

Hårdt presset indrømmede Joe Christensen, at han havde opfundet historien om røverne. Han er nu sigtet for at indgive falsk anmeldelse.