Det var ikke gymnastik af den lovlige slags, som en dengang 27-årig gymnastik-lærerinde underviste sine to 16-årige elever i på Himmerlands Ungdomsskole sidste skoleår.

I stedet havde hun i slutningen af 2011 gentagne gange samleje med drengene i blandt andet skolens gymnastiksal samt andre steder på skolen. Det erkendte hun torsdag formiddag i retten i Viborg. 

Den tiltalte lærerinde virkede temmelig påvirket af situationen, da hun ankom kort før klokken 11 til retten. Hun gik med bukket hoved og kiggede ned i jorden, da hendes forsvarer Gunhild Stauvsholm-Møller førte hende ind.

Hvor mange gange havde du samleje med ER, ville anklager Gorm Lund vide.
- To gange tror jeg, sagde hun, mens tårerne trillede ned af kinderne i vidneskranken.

Hvor mange gange med MJ?
- Fem gange, tror jeg. 

Hun erkendte dermed at have forbrudt sig mod straffelovens paragraf 223, som omhandler samleje med børn, som man er betroet til at undervise. En paragraf, der kan give op til fire års fængsel i særlige grove tilfælde.

Hun forklarede i retten, at hun som følge af sagen har måtte flytte til en ny by, har fået en ny kæreste og et nyt job, samt at hun har forsøgt at glemme sagen, der har taget hårdt på hende. 

- Det har været svært, sagde hun fortsat grædende.  

Sexeskapaderne fandt sted fra den 27. oktober 2011 til den 22. december 2011.  

Kvinden havde forinden også erkendt forholdene overfor politiet, og det var derfor kun en formalitet, at hun i dag ville blive dømt for sine sex-eskapader. Mens anklageren krævede fire måneders fængsel samt frakendelse af retten til at arbejde med børn under 18 år, mente forsvareren at en betinget straf uden rettighedsfrakendelsen var mere end rigeligt.

Dommer Torben Bybjerg Nielsen valgte at følge anklagerens argumenter og uddele fire måneders betinget fængsel med sexologisk behandling i to år, samt at forbyde hende at arbejde med unge mænd under 18 år i to år.

Men som om det ikke var nok, at lærerinden nu både er blevet dømt og fyret på grund af sagen, ja så valgte de to knægte, som hun havde samleje med at afpresse hende for 3.000 kr. hver efter sexakterne. Penge som hun valgte at betale, indtil hun valgte at krybe til bekendelse hos sin arbejdsgiver.

Begge drenge har allerede erkendt afpresningen. Drengene har nu betalt pengene tilbage til deres tidligere lærer, samt modtaget en bøde på 1.500 kr. hver. 

Lærerinden valgte at acceptere dommen.