Peter Gade var verdens nummer et, vandt All England – og så blev han europamester i single fem gange i løbet af sin badmintonkarriere. 

Men han har igennem en stor del af sit liv haft en næsten lige så stor interesse. 

Han elsker god mad og god vin.

Nu har 47-årige Peter Gade gjort alvor af interessen og startet en vinimport. 

»Jeg har haft utroligt mange snakke med alle mulige om at starte en vinimport som hobbyprojekt. Men nu er vi fem gode venner fra badminton, som har producenter og en hjemmeside klar med vine fra de klassiske vinlande – Spanien, Italien og Frankrig – med innovative og rene vine,« siger han til B.T.

Hobbyprojektet er ikke startet med hvem som helst fra badmintonverdenen. 

De tidligere landsholdsspillere Jan Ø. Jørgensen, Mads Kolding og Jeppe Bay står nemlig også bag vineventyret – inklusive en femtemand.

Peter Gade bruger i øjeblikket meget tid på sit badmintonakademi, Yonex Peter Gade Academy. Han indrømmer derfor, at vinimporten bliver et hobbyprojekt, han skal forene med arbejdet på akademiet.

»Jeppe Bay – der netop har stoppet sin badmintonkarriere – er i gang med at tage en sommelier-uddannelse, og det er ham, der bliver ansigtet udadtil, og som forhåbentlig også på sigt skal arbejde fuld tid med projektet,« siger han.

Peter Gades interesse for mad og vin har i mange år skabt forbindelse mellem badmintonspilleren og nogle af Danmarks bedste kokke. Peter Gade har gennem sin hobby samarbejdet – og er blevet gode venner – med topnavne inden for branchen. Heriblandt Bo Bech, Thomas Herman og Thomas Rode.

Om All England-vinderen også skal starte et madprojekt med alle de gode forbindelser, er endnu uvist, men Østerbro-beboeren deler alligevel et par mad-anbefalinger i København.

Selvom han understreger, at det nærmest er umuligt at udpege nogle frem for andre. 

»Circolo har et italiensk udgangspunkt. De har gode råvarer, der er gode stemning, og jeg føler mig bare hjemme der. Og det samme gælder klassikeren Bistro Boheme og også Ambra og Bobe, der lige er åbnet, og som jeg synes er super spændende. 

»Er vi mere ovre i fine-dining, er Koan og Sushi Anaba en kæmpe oplevelse,« siger han.

Deres nystartede vinimport hedder VolantVin – og passende med fire af ejernes baggrund betyder volant fjerbold på fransk.