KOMMENTAR

Juventus er bedre. Det samme er Bayern München og FC Barcelona. Men her stopper det også. Et hurtigt og særdeles uvidenskabeligt view ud over de europæiske ligaer afslører, at FC København har en af europæisk fodbolds absolut bedste defensive kæder. 15 mål har Stephan Andersen, Tom Høgli, Mathias Zanka Jørgensen, Mikael Antonsson og de seneste par måneder også Ludwig Augustinsson lukket ind i 23 kampe. Dét er international topklasse.

Mandag eftermiddag holdt kvartetten nullet endnu engang. Denne gang i et derby på Brøndby Stadion, hvor spillet - grundet en bane, der var mere til Moderne Femkamp end fodbold - i dén grad tilgodeså forsvarsspillerne. I amerikansk fodbold siger man, at offensiven sælger billetter, mens defensiven vinder mesterskaber. Det gør FC København ikke i denne sæson.

Københavnerne skal hente 11 point i 10 kampe på FC Midtjylland, og det er svært at se det ske, som de forrygende midtjyder vinder kampe og point i de sidste minutter. Stor respekt for det! FCM vinder mesterskabet, og som det ser ud nu, kan de gøre det med en sejr over netop FC København søndag 17. maj i 29. runde.

For et par måneder siden interviewede jeg FCM-anfører Kristian Bach Bak. Det var et godt interview.Ikke bare, fordi forsvarsspilleren er en interessant fyr, men fordi han i vores snak fokuserede overraskende lidt på denne sæsons mesterskab og meget mere på de kommende års topstrid. Han ser FC Midtjylland som en fast bestanddel af toppen i dansk fodbold. Et hold, der kan vinde mange mesterskaber de kommende år. Det kan de også gøre. Men hvis der er noget, der fortæller mig, at de får kamp til stregen - og mere til - så er det statistikken, jeg indledte med.

Magtbalancen i dansk fodbold balancerer på en knivsæg i disse måneder. FC København vandt ikke mesterskabet sidste år, og de vinder det heller ikke i år. Men de vil være der til det sidste i den kommende sæson.

Fundamentet har de med en forrygende defensiv, hvor Mathias Zanka Jørgensen er ved at være tilbage i landsholdsklassen, Mikael Antonsson spiller på et konstant himmelhøjt niveau og de to backs - sammen med målmand Stephan Andersen - blot bliver bedre og bedre.

Samtidigt vil FCK-offensiven med noget nær statsgaranti være bedre i den kommende sæson, når Ståle Solbakken får købt en angriber med klasse og en kantspiller med mere kvalitet end Rurik Gislason.For det kommer nordmanden til at hente op til en sæson, der kan blive hans sidste som Superliga-træner.

FC Midtjylland sidder netop nu på toppen af det hele. Og de gør det fuldt fortjent. Ulvene har været mere end en snudelængde foran konkurrenterne i denne sæson. Men passer de ikke på, bliver de overhalet allerede i den kommende sæson.

Midtjyderne må ikke træde det mindste på bremsen. De må ikke fjerne fokus fra Superligaen, og de må ikke sælge deres profiler, lige meget hvor gerne de vil afsted og hvor mange penge, der bliver budt.Gør midtjyderne alligevel det, bliver de overhalet efter blot et mesterskab. Overhalet af et FCK-hold drevet frem af et af Europas statistisk set bedste forsvar. Og overhalet af en klub og en træner, der ved, at det er defensiven, der vinder mesterskaberne.