KOMMENTAR

Lørdag aften smed Nicklas Bendtner et billede af sig selv med en stor fed cigar i munden på det sociale medie Instagram.

»Vacation« lød billedteksten. Jeg skal absolut ikke spille forarget over, at Nicklas Bendtner indleder en kort juleferie med en cigar og deler det med sine 200.000 followers og fans. Bendtner elsker en god cigar, har jeg ladet mig fortælle, og mon ikke han fejrer årets sidste aften med en god en af slagsen? Men det kunne også være angriberen midt i cigarrøgen skulle bruge noget tid på at reflektere over sit første halve år i Bundesligaen. Det der skulle have været en frisk start på karrieren, der siden sæsonen 2008-2009 med 15 mål i 50 sæsonkampe i Arsenal slet ikke har matchet den 26-åriges landsholdsangribers kvaliteter og i øvrigt egne forventninger.

Det skulle være i Wolfsburg og Bundesligaen, at karrieren skulle kulminere. I stedet må selv Nicklas Bendtner med sin urørlige selvtillid være en smule bekymret over, at han i de seneste fire ud af fem Bundesliga-kampe har været helt ude af truppen i Wolfsburg. I kalenderårets sidste kamp mod FC Køln måtte Bendtner således også se på fra VIP-logen at Wolfsburg sluttede et fantastisk efterår med en 2-1 sejr. Jamen, man skifter vel ikke ud på et vinderhold? Det kunne være den simple forklaring på, at Bendtner blot har fået 325 spilleminutter og været involveret i ni ud af efterårets 17 Bundesliga-kampe. Men selvfølgelig er der et tydeligt signal fra Wolfsburg-træner Dieter Hecking i, at Ivica Olic og hollandske Bas Dost konsekvent er foran Bendtner i angrebshierarkiet.

Det rumler allerede med rygter om, at Wolfsburgs sportsdirektør Klaus Allofs har planer om at skille sig af med Bendtner i januar enten som salg eller leje. Der har alle med indsigt i tingene omkring Wolfsburg og Bendtner, jeg har talt med, dog slået fast, at rygterne er for langt fremme i forhold til virkeligheden. Men at de rygter kan være sandheden, når vi rammer juni.

For Bendtner har på bundlinjen skuffet i Wolfsburg. Der var forståelse for, at Bendtner var et stykke fra topformen, da han landede sent i Wolfsburg på en fri transfer, mens de nye holdkammerater havde været i gang med opstarten i en måned. Men Bendtners træningsmentalitet og lidt ugidelige attitude til træning har ikke ligefrem imponeret. Der er en enorm forskel på træningsmiljøet i England og Tyskland, hvor der forventes en skarp disciplineret indsats i hvert eneste træningspas i Tyskland. I England har man mere den holdning, at det trods alt er i kampene, at der skal toppræsteres.

Det er heller ikke faldet i god jord, at Bendtner skilter med festbilleder på Instagram, og Wolfsburg-cheferne gentagne gange skulle forholde sig til Twitter-beskeder, der kunne læses som skuffelse over situationen i truppen.

Når Bendtner vender tilbage til Wolfsburg efter juleferien 5. januar, venter der en utrolig vigtig træningslejr. Det er her, at Bendtner får chancen for at overhale Bas Dost igen som andenangriber. Det er nu, at hovedet skal være med i hvert eneste træningspas, og der skal ydes 100 procent i alle faser af dagligdagen. I det nye år skal der groft sagt være lidt mindre cigar og mere seriøsitet.