KOMMENTAR

Kevin Magnussen kan kun overraske positivt i sit Formel 1-comeback i Australiens Grand Prix.

12 måneder efter den sensationelle andenplads i 2014 vil kulissen i Albert Park være den samme, men næsten alt andet er ændret.
For et år siden varmede Magnussen op til sin Formel 1-debut som den mest spændende ’rookie’ i mange år.

Efter sin suveræne sejr i Renault World-serien 2013 blev der stillet enorme forventninger til danskeren. I år stiller Magnussen op i Australiens Grand Prix som stand-in for Alonso – og som en kører, McLaren (af enkelte gode og mange dårlige grunde) allerede har valgt fra én gang.

Sidste år var McLaren-Mercedes en positiv overraskelse under vinter-testerne. Magnussen begyndte med at sætte hurtigste tid i Jerez, og selvom flere konkurrenter fik mere fart i deres biler i de følgende test, var McLaren-Mercedesen en af sidste vinters mest stabile biler. I år kommer Magnussen til Melbourne med en McLaren-Honda, der har kørt forsvindende få testomgange i forhold til konkurrenterne.

Dengang havde McLaren med Mercedes den bedste motor i feltet – nu har de med Honda den svageste.

Det betyder alt sammen, at forventningerne til Magnussen (og McLaren) er skruet helt i bund. Hvis han blot gennemfører løbet vil det være en overraskelse. Hvis han får point, vil det være en sensation. Hvis han igen kommer på podiet, vil det - glem det:

Det gør han ikke.

Det vigtigste for Kevin Magnussen i Albert Park bliver at køre fra teamkammerat Jenson Button. Og det bliver ingen nem opgave: Englænderen er i forvejen den mest erfarne kører i feltet, og i løbet af vinteren har han fulgt udviklingen af den nye McLaren-Honda tæt, mens Magnussen kun har været sporadisk med på sidelinjen. Og mens Button har gennemført 224 vintertest-omgange, har Magnussen nået sølle 39.

Magnussen og Button var uhyre jævnbyrdige som teamkammerater i 2014. Men i de sidste fire løb, da det blev mere og mere klart, at de kæmpede om det samme 2015-sæde ved siden af Fernando Alonso, fik englænderen overtaget.

Det er dén udvikling, Magnussen skal vende i Albert Park 2015. Når Alonso kommer sig over sine mystiske non-skader, satser han efter alt at dømme på en langsigtet fremtid med McLaren-Honda.

Men Jenson Button, der er langt inde i karrierens efterår, kan blive udskiftet allerede efter denne sæson. Formel 1 er en ubarmhjertig branche og ved at køre fra Button i sidste uges test i Spanien, slog Kevin Magnussen de første buler i englænderens Formel 1-fremtid.

Han kan totalskade den, hvis han hele weekenden i Melbourne er hurtigste McLaren-mand.