Kommentar:

Efter Aldo Petersen i foråret 2013 havde samlet den investeringsgruppe, der reddede Brøndby fra konkurs, satte han sit eget hold. Han samlede en bestyrelse, der kunne søsætte sit projekt, gjorde Tommy Håkansson til permanent direktør og ansatte Anders Bay som kommunikations- og marketingdirektør. U17-landstræner Thomas Frank blev ansat til at bygge det nye førstehold op om klubbens talenter, og Per Rud blev ansat som sportsdirektøren, der skulle facilitere projektet.

I dag er Aldo Petersen selv, hele bestyrelsen, Tommy Håkansson og Anders Bay fortid, og kun Thomas Frank og Per Rud er tilbage blandt de nøglearbejdere han i sin tid ansatte.

I løbet af forårssæsonen vil de skulle vise, at de – modsat resten af Aldo Petersens hold – er i stand til at leve op til kravene i Jan Bech Andersens projekt, der adskiller sig markant fra det Aldo Petersen søsatte for bare 21 måneder siden.

Da Aldo Petersen i november 2013 gennemførte den anden aktieemission på mindre end et halvt år, banede han paradoksalt nok vejen for sit eget farvel. Jan Bech Andersen blev ny storaktionær, indtog Aldos formandsstol, smed hele bestyrelsen ud og gik i gang med anden etape af Brøndbys genrejsningsprojekt.

I dag har han smidt mere end 100 mio. kr. i Brøndby og vil naturligvis slå kapital af sin investering. Det har han aldrig lagt skjul på, lige som han aldrig har nedtonet hverken sine sportslige eller økonomiske ambitioner for klubben. Han vil vinde medaljer og tjene penge.

Aldos talentprojekt er blevet til et højtprofileret prestigeprojekt, der stadig mangler at leve op til de navne, det har tilknyttet. Et hold med Daniel Agger, Thomas Kahlenberg og Johan Elmander taber ikke 0-3 til Hobro eller 0-7 til Hoffenheim. Det vinder medaljer, og kravet til Thomas Frank og Per Rud er udvikling. Formår de ikke at rykke holdet, er Jan Bech Andersen (støttet af De Tre Konger, som Agger, Kahlenberg og Elmander kaldes) næppe sen til at tage konsekvensen.

Opsigelsen af Anders Bay skyldtes både et opgør mellem personer og et overlap af kompetencer. Sådan kan man sige om de fleste af det seneste års fyringer, men først og fremmest skyldes de, at Jan Bech Andersen sætter sit eget hold. Det må Frank og Rud have noteret sig. De går et meget afgørende forår i møde.