Det har aldrig været en god idé at spurte ned af en snedækket alpebjergside på en cykel i et løb mod andre kørere. Ikke desto mindre var det, hvad Jamie Nicoll gjorde. Og fik hele det ekstreme kaos-løb på film.

Jamie Nicoll, der er professionel mountain bike-kører, filmede hele det vanvittige løb ned af Alpe d'Huez med sit GoPro-kamera tidligere på måneden.

I det fascinerende klip, der er blevet set over to millioner gange på YouTube, ser man Nicoll køre to andre ryttere ned og selv styrte bare sekunder efter, det dødsensfarlige løb bliver givet frit.

På stribe styrter rytterne én efter én - enten på det spejlglatte is eller i det yderst ujævne stenunderlag - i et af de mest andrenalinpumpende videoer, der længe er blevet filmet.

I videoen ser man Jamie Nicoll fortsætte og konstant forsøge at holde sig på sadlen, mens han forsøger at undvige styrtende ryttere på gletsjeren foran ham.

Den ufattelige stejle is-nedkørsel tillader rytterne at ramme knap 50 kilometer i timen på is!

I et billede, som han uploadede på Instagram, skriver han:

»OK, jeg er tilbage fra mine skader og nede på jorden igen efter mit adrenalinsus på Megavanlanche 2015. Fik en 7. plads efter et par slemme momenter på gletsjeren. Jeg er heldig, at jeg slap fra styrtene uden de store skader.«

Løbet hedder Alpe d'Huez Megavalanche og er det længste nedkørselsløb i verden. 1.400 deltager hvert år fra over 20 lande i de fire dages træning og afsluttende løb fra Le Pic Blanc til Allemont.