Chris Froome var sammen med Alberto Contador blandt dagens helt store vindere efter en underholdende og dramatisk 2. etape af Tour de France.

De to tog således næsten halvandet minut til de to sidste i favorit-firekløveren, Nairo Quintana og sidste års vinder Vincenzo Nibali - og det kan ifølge Froome bliver særdeles afgørende for udfaldet af løbet. Selvom han fik pakket det ind i vanlig ydmyghed:

»Det er en kæmpe fordel for os (Team Sky, red) at have så god position allerede efter en enkelt flad dag. Men det er et tre-ugers løb, og tingene skal gøres færdig hver eneste dag. Vi er foran nu, men hvem ved, hvad der venter os resten af ugen,« siger han til letour.com

Britten, der vandt løbet i 2013, lovpriste i øvrigt sit Sky-hold for at beskytte ham og holde ham i forreste geled af løbet gennem hele dagen. Alligevel bekender Froome, at det var en meget hektisk dag at være tour-rytter.

»Det var kaos derude med stormen, vinden og alt muligt. Det ene øjeblik sad Nibali lige ved siden af mig, det næste, jeg hørte, var, at han var distanceret bagved. Jeg havde svært ved at tro det. Sådan er det at køre cykelløb i Holland,« siger Froome, der har 12 sekunders forspring til Contador, 1.21 til Nibali og 1.39 til Quintana.

Den tunge tyske sprinter Andre Greipel vandt dagens etape, mens Fabian Cancellara er ny mand i den gule føretrøje.