I lørdags blev Liège-Bastogne-Liège for ryttere under 23 kørt. For en rytter blev det en meget lang dag. Den unge Dylan Durand var faret vild, men ville køre over målstregen, selvom det blev fire timer senere end vinderen.

På søndag går det løs for de professionelle ryttere, når der køres Liège-Bastogne-Liège, og man dermed afslutter Ardenner-klassikerne. Et bud på fremtidens vinder blev givet i lørdags, da Liège-Bastogne-Liège for ryttere under 23 år blev kørt. Her vandt Guillaume Martin, ligesom Michael Valgren gjorde det i 2012 og 2013.

En helt anden rytter er dog kommet i fokus, da han viste fightervilje ud over det sædvanlige. Desværre rakte denne fightervilje ikke til en topplacering, faktisk sluttede franske Dyland Durand løbet fire timer efter vinderen. Grunden til den usædvanlige forsinkelse skyldtes, at rytteren ganske enkelt var kørt forkert. Han blev sat af feltet med 75 kilometer til mål og kørte derefter flere timer i det belgiske landskab. Heldigvis for franskmanden kom en bilist ham til undsætning og viste vejen til målet.

»Jeg faldt fra feltet i det bakkede landskab. Jeg forsøgte at gøre alt efter instinkt. Det var ikke sjovt. Det var mentalt hårdt at køre i cirkler. Det var fysisk hårdt efter syv timer i sadlen. Jeg gik først for alvor i panik, da jeg så solen begyndte at gå ned,« refererer den unge franskmand til DirectVelo.com.

Den unge rytter havde muligheden for at blive samlet op af ”fejebladet”, som er den sidste bil, men valgte at fortsætte, da han ville køre hele ruten.

»Jeg ville se ruten for de kommende år,« slutter Dylan Durand til DirectVelo.com.