Onsdag møder samtlige ansatte på Danmarks Radio op med udsigt til, at det er netop dem, der må gå hjem med en fyreseddel.

Derfor kaldes dagen også 'ondt-i-maven-dag', eller 'Store Fyringsrunde', fortæller kilder på Danmarks Radio til BT. Onsdag 17. september er dagen, hvor ledelsen har meddelt, at der skal fyres mellem 175 og 200 ansatte. Tallet kan variere alt efter hvor mange ansatte, der har valgt at tage imod en frivillig fratrædelse, som det har været muligt indtil mandag 15. september.

Læs også: DR fyrer den mest populære radiovært

På selve dagen har alle ansatte fået besked på at møde i deres afdeling, hvor de skal være til stede fra klokken 9.00 om morgenen. Her kan de så sidde og vente på, at det måske er deres tur til at blive indkaldt til et 'møde' med deres chef, hvor de også kan få en tillidsmand eller en bisidder efter eget valg med. Beskeden om, at ledelsen har bestemt sig for at fyre den enkelte medarbejder, kan de få på én af tre måder.

Læs også: Kaldt til møde med to timers varsel på deres fridag: I er fyret

- Enten på en opringning på deres mobil, via en sms-besked, eller de kan blive hentet af deres chef i afdelingen, og blive bedt om at komme ind til et møde, oplyser DRs kommunikationsafdeling til BT.

- Der er en meget trykket stemning i huset i dag. Alle er usikre på, hvad der kommer til at ske, og folk går lidt rundt om sig selv. det gjorde de også i går, og det kommer de i den grad også til at gøre i morgen, siger tillidsrepræsentant Anne Serlev til fagbladet 'Journalisten', op til den store fyringsdag.

DRs ledelse har på forhånd sagt, at alle afdelinger i princippet vil blive berørt, og har nævnt den såkaldte 'grønthøster-metode', hvor man barberer en vis procent af alle afdelinger. På den anden side sagde DRs generaldirektør under en chat med BTs læsere i sidste uge, at DRs populære dramaer ikke ville blive berørt af nedskæringerne.  Så Drama-afdelingen vil sandsynligvis ikke blive så hårdt ramt som mange andre steder i DR. Måske slet ikke.

Det er også sandsynligt, at DRs såkaldte Provins-afdeling, kaldet DR-Danmark, samt Børne- og Ungdoms-afdelingerne vil blive skånet i større eller mindre grad. Ledelsen har på forhånd sagt, at de vil styrke børne- og ungdomsstoffet på Ramasjang, Ultra og DR3, og BTs kilder i Danmarks Radio anser det for usandsynligt, at der vil blive skåret hårdt i de regionale afdelinger, der blandt andet producerer radioens P4 og regionale nyheds og debatprogrammer, samt en lang række livsstilsprogrammer på DR1..  

DRs ledelse kalder officielt dagen for 'Sindet-dag'. Med henvisning til at det er den dag, hvor ledelsen meddeler, hvem de har til sinds at afskedige.
Hvis man er 'sindet', betyder det, at ledelsen har fortalt den pågældende medarbejder, at de vil fyre ham eller hende.