Tre ud af fire social- og sundhedsassistenter oplever, at hjemmeplejen og de kommunale plejehjem ikke altid er parate til at tage imod de ældre, der sendes hjem efter et hospitalsophold.

Ældre, der har været på hospitalet, bliver sendt hjem for tidligt. Sådan lyder det fra tre ud af fire social- og sundhedsassistenter i en undersøgelse, fagforbundet FOA har lavet, skriver Politiken.

Over halvdelen af de adspurgte i undersøgelsen, 57 procent, siger, at det er deres oplevelse, at hjemmeplejen og de kommunale plejehjem ikke altid er parate til at tage imod de ældre, der sendes hjem efter et hospitalsophold. Det kan blandt andet skyldes, at den ældre bliver udskrevet op til en helligdag eller en weekend, hvor ressourcerne er færre. Andre gange er den ældres tilstand for dårlig til, at det kommunale system kan tage sig ordentligt af vedkommende.

Dennis Kristensen, formand for FOA, mener, der bør gøres noget hurtigt:

»Kommunerne bliver nødt til meget hurtigt at få styr på deres beredskab inden for hjemmeplejen, så ældre borgere uden at skulle gennem en papirmølle tilbydes den rigtige hjælp efter et hospitalsophold. Samtidig må både kommunerne, regeringen og regionerne - som ejer og driver sygehusene - sætte sig ned og få orden på det her. Som systemet fungerer nu, går det ud over de ældre,« siger han til avisen.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) siger til avisen, at Sundhedsministeriet, Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner nu i fællesskab skal gennemgå området og udarbejde en plan for »det nære sundhedsvæsen«.