Den 60-årige Søren Berg, der var ombord på Germanwings-flyet, der tirsdag styrtede ned i de franske alper, var kendt som en ildsjæl i den islandske hesteverden på Fyn.

I 2008 kastede han kræfter og egne penge - en halv million kroner - i at stable et internationalt arrangement for islandske heste på benene.

Læs også:

Siden overdrog han tøjlerne til ridestævnet til andre, men i miljøet omkring islandske heste kendes Søren Berg stadig som en initiativrig ildsjæl. Og han delte flittigt sin hobby med sine kollegaer. Det fortæller Søren Palmelund, der ejede firmaet Landmark, hvor Søren Berg var ansat.

»Han var meget begejstret for islandske heste, og fortalte ofte om det på arbejdet,« siger Søren Palmelund til bt.dk.

Fyens Stiftstidende beskrev i 2008, da stævnet løb af stablen første gang, hvordan mere end 2.000 tilskuere dukkede op i Arena Fyn til World Cup i tölt, som stævnet hedder. Tölt er en gangart, som er karakteristisk for islandske heste.

Den afdøde ingeniør havde fra starten af store ambitioner med stævnet. Til Fyens Stiftstidende fortalte han om formålet med ridestævnet.

Læs også:

»Det sjove ved den islandske hest er, at det er en konkurrencehest, men også en rigtig familiehest. Men den mangler at blive respekteret som en konkurrencehest, og det håber jeg, vi kan gøre med dette World Cup.«
Han fortalte dengang også, hvordan han håbede, at stævnet ville løbe rundt økonomisk allerede året efter.

World Cup-stævnet lever stadig i bedste velgående, og 2015-udgaven er netop blevet afholdt for godt en måned siden.

Læs også:

Søren Berg var ombord på Germanwings flynummer 9525, der tirsdag styrtede ned i de franske alper nær landsbyen Seyne. Siden kom det frem, at andenpiloten Andreas Lubitz var ansvarlig for flystyrtet. Han lukkede først kaptajnen ude af cockpittet, hvorefter han satte flyet til at styre direkte mod jorden. Alle 145 passagerer ombord omkom.