En bebudet strejke kan lamme DR hen over weekenden. Hovedkanalen, DR1, bliver dog ved med at sende, forventer kommunikationsdirektør.

I nat risikerer flere af DRs kanaler at gå i sort på grund af sammenbrudte overenskomstforhandlinger.

Torsdag eftermiddag er en række utilfredse medarbejderorganisationer mødtes med DRs ledelse for at søge at nå til enighed om en ny overenskomst og dermed undgå en strejke, der vil lamme Danmarks Radio.

Mødet er i gang netop nu, så der er altså endnu ikke fundet en løsning. Det er meget småt med oplysningerne fra de forhandlende parter, men det ligger fast, at hvis ikke de kan blive enige, er omkring 1.400 DR-medarbejdere parate til at nedlægge arbejdet fra midnat natten til fredag.

- Jeg kan ikke sige noget om, hvornår der er fundet en løsning. Spillets regler er sådan, at parterne forhandler, indtil der er nået et resultat. Vi tror på, at vi nok skal finde hinanden, siger DRs kommunikations- og HR-direktør, Elisabeth Geday.

Hun påpeger, at det i sidste ende er forligsmanden, som afgør om forhandlingerne skal stoppe eller fortsætte.

På nuværende tidspunkt vil Elisabeth Geday ikke gå i detaljer omkring hvilke DR-kanaler, der vil blive ramt, hvis det ender med strejke.

- Vi forventer, at vi vil kunne sende på DR1 og holde en række af radiokanalerne i luften. Og EM i fodbold er sikret, understreger hun.

Djøf, Bibliotekarforbundet, Dansk Metal, HK Stat og 3F deltager blandt andre i overenskomstforhandlingerne, som også inddrager en række andre fagforeninger i Akademikernes Centralorganisation, heriblandt Magistergruppen.

Forhandlingerne har stået på i et par måneder, men tidligere på ugen gik de så meget i hårdknude, at parterne måtte bede Forligsinstitutionen om hjælp til at nå til enighed.

DR har præsenteret et tilbud om årlige lønstigninger på 0,3 procent, men det er alt for lidt, mener forbundene.

Selv om medarbejderorganisationerne varslede strejken for omkring en måned siden, kan forligsmanden stadig nå at udsætte den i 14 dage, hvis han tror, en løsning er inden for rækkevidde.

Konflikten omfatter alle andre arbejdsgrupper end DRs journalister - det vil eksempelvis sige teknikere, IT-folk, ingeniører, scenografter, sminkører og andre ansatte, som er afgørende for, at DR kan producere TV og radio.