Det startede ellers så godt, da en gruppe flygtninge i marts flyttede ind i en nedlagt skolefritidsordning i landsbyen Hammer i Næstved Kommune. Her bød de lokale hjertelig velkommen med blomster og tilbud om hjælp med lektierne.

Men her over et halvt år efter er historien en anden. Siden velkomsten har de 17 flygtninge fra Syrien og de lokale næsten ikke været i kontakt med hinanden, skriver tv2.dk.

De omkring 150 lokale i Hammer siger til TV 2, at flygtningene holder sig meget for sig selv, og at de ikke virker særligt interesserede i at møde dem.

Sjovt nok er det det samme svar, flygtninge kommer med. De er skuffede over den manglende kontakt til lokalsamfundet, og at beboerne ikke engang hilser på dem, når de ser hinanden på gaden.

»Det er ikke rart at bo her i Hammer. Det føles som om vi lever i et fængsel, og vi føler os helt isolerede,« siger Mohammed Tosun til tv2.dk.

Han og de andre syrere fortæller også, at de er skuffede over ikke at have fået eget hus, og at de skal cykle to kilometer for at nå bussen til Næstved, hvor de får sprogundervisning.

Ifølge eksperter, som TV 2 har talt med, er det dog forståeligt, at flygtningene har det sådan. De fleste kommer nemlig fra ret gode kår og har derfor høje forventninger til et liv i Danmark.