Vagtchef for lægevagten i Region Syddanmark Ole Holm-Thomsen vil lade det være op til Patientombuddet at vurdere, om der er sket en fejl i sagen om den 36-årige Regina Holmegaards død. Hun døde af en blodprop i marts, kort tid efter hun havde ringet til lægevagten og fortalt om sine symptomer.

»Det er en forfærdelig tragisk sag. Sagen er indbragt for Patientombuddet, og jeg vil lade dem vurdere, hvorvidt der er sket en fejl fra lægevagtens side. Jeg kan bare sige, at vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forhindre sager af denne her typer fremover,« siger Ole Holm-Thomsen.

Fyens Stiftstidende skriver søndag om den 36-årige kvinde fra Glamsbjerg på Fyns død, og om hvordan hun ringede til vagtlægen og fortalte om en trykken for brystet, hurtig vejrtrækning og stort ubehag, hvorefter lægen opfordrede hende til at tage to Panodil. Få timer senere fandt Regina Holmegaards kæreste hende død på badeværelsesgulvet. Han har nu oprettet en klagesag hos Patientombuddet.

»Det er ikke op til mig at vurdere, om der er sket en lægelig fejl. Det ville være forkert, hvis jeg sad og udtalte mig omkring det. Det er godt, at der er en uvildig instans, der behandler sagen,« siger Ole Holm-Thomsen.

Lægevagtchefen er ked af, hvis der er sket en fejl i den konkrete sag, og han understreger, at fejlvurderinger desværre ikke kan undgås.

»Det kan ikke udelukkes, at der kan forekomme flere fejl. Vi behandler små 700.000 om året i lægevagten i Region Syddanmark, og man kan ikke udelukke, at der kan ske nogle fejlbehandlinger eller fejlvurderinger. Problemet i denne her sag er, at den har haft så fatal en udgang. Men selvfølgelig vil der være nogle fejlvurderinger en gang imellem - det kan simpelthen ikke undgås,« siger Ole Holm-Thomsen.