Færdselspolitiet har i denne uge intensiveret jagten på tohjulede lovovertrædere. Hundredevis af cyklister fik bøder i går

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Lidt for travlt på cyklen og ikke tid til at vente på, at lyssignalet skifter fra rød til grøn? Det kan blive et par dyre sekunder, da det med de nye bødetakster kan koste 1.000 kr. i bøde. Det samme koster det cyklister at tale i håndholdt mobiltelefon, at køre mod færdselsretningen og at overtræde en ubetinget vigepligt. 700 kr. slipper cyklister med, hvis de kører uden lys, mangler reflekser, cykler i et fodgængerfelt, glemmer at give tegn, kører uden hæænder eller cykler på fortovet.

Det seneste døgn røg flere hundrede københavnske cyklister i fælden og fik en bøde med hjem i baglommen af politiet for at overtræde Færdselsloven.

Københavns Færdselspoliti har intensiveret jagten på de tohjulede lovovertrædere, og bøderne har for første gang i 12 år fået et nøk opad. Det sker som et led i en landsdækkende indsats mod de mest forekommende forseelser i trafikken.

Fortsætter ugen ud



I går tog Færdselspolitiet i København hul på en ny runde som et led i intensiveringen. Jagten på cyklister og knallertkørere fortsætter ugen ud.
Kørsel overfor rødt lys er den forseelse, som flest cyklister begår.

- Cyklister er et impulsivt og opfindsomt folkefærd, der har en særlig evne til at finde den hurtigste vej, uanset som der er ensrettet, om de bliver nødt til at køre på fortovet eller på tværs af en vej, siger Mogens Knudsen, operativ leder af Færdselspolitiet.

Han forklarer, at det er pæne lovlydige borgere, som bliver stoppet.

- Mange kører pænt og ordentligt, men der er også rigtig mange lovlydige borgere, der laver deres helt egen fortolkning af færdselsloven og nærmest bliver forvandlet, når de sætter sig op på jernhesten, siger han.

Kreative løsninger



- Hvis det er hurtigst at cykle i modsat retning af, hvad man må ellers må, eller tage den tværs over en forgængerfelt, så er det, der man gør. Der er ufatteligt mange kreative løsninger på at nå hurtigere frem, og man kan indimellem nærmest få sig en aha-oplevelse af, hvad der er muligt på en cykel, siger Mogens Knudsen.

Han understreger, at der ikke er tale om en hetz mod cyklister, men at antallet af cyklister er steget voldsomt de senere år, og derfor er der også flere overtrædelser, hvoraf mange kan være til stor fare, ikke mindst for cyklisterne selv.

Hvad synes du om, at politiet laver klapjagt på cyklister i denne uge?

Er der brug for, at danskerne lærer at overholde færdselsreglerne på cykel?

Er bødeniveauet rimeligt eller synes du, at taksterne virker som en pengemaskine for staten?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i B.T. torsdag