En lille gruppe lærere er organiseret i Kristelig Fagbevægelse, og de arbejder videre under lockouten, ligesom også tjenestemændene gør det.

Krifa har stillet deres medlemmer i udsigt, at de kan komme på dagpenge, hvis arbejdsklimaet på skolerne eller evt. chikane fra lockoutede kollegaer umuliggør arbejdsdagen. Men ingen af lærerne under Krifa går hjemme her på anden uge af lockouten. Faktisk har end ikke én eneste henvendt sig til Krifa med ønske om at gå hjemme på dagpenge.

Det fortæller Søren Fibiger Olesen, som er formand for Krifa. Og det vidner om, at konflikten i det store hele forløber i god ro og orden.

- De meldinger, vi får fra vores medlemmer ude på arbejdspladserne, er, at tingene foregår i fred og fordragelighed. Der er ikke en hel masse, der ser skævt til vores lærere eller tjenestemændene. Og det skal Danmarks Lærerforening have anerkendelse for - fordi de ikke har lagt op til, at konflikten skal handle om, hvem der er med i deres forening eller ikke, siger Søren Fibiger Olesen til bt.dk.

Og det er ifølge Krifa-formanden enestående ved lærerkonflikten, når der indtil nu ikke har været nogle ønsker om udbetaling af dagpenge blandt lærere, der arbejder videre midt i konflikten. Søren Fibiger Olesen understreger, at Krifa tidligere under andre konflikter inden for de seneste fem-ti år har udbetalt millioner af kroner til medlemmer, som ikke følte, at de kunne passe deres arbejde i en lignende situation.

Krifa: Ikke konfliktramt arbejde

Det handler om 700 lærere, der er medlemmer af fagforeningen Krifa og yderligere 1100 lærere, der kun er medlemmer af Krifas a-kasse. Ud af disse er hovedparten folkeskolelærere, der befinder sig midt i konflikten.

Men udfører de 700 lærere ikke konfliktramt arbejde?

- Nej, det gør de ikke. Det er sådan i den danske model, at det kun er de medlemmer af den overenskomstbærende fagforening, som kan tages ud i en strejke eller lockout. Det arbejde, alle andre udfører, er ikke konfliktramt, og man kan ikke kalde dem skruebrækkere eller noget andet. Så på lige fod med tjenestemænd er vores medlemmer ude af konflikten og skal passe deres arbejde, siger Søren Fibiger Olesen.

Han forklarer, at fordi Krifa ikke har siddet med ved forhandlingsbordet, så vælger Krifa ikke at komme med udmeldinger vedrørende KL's ønske om at ændre i lærernes arbejdstidsregler.

- Det ville simpelthen være alt for billigt af os at gå ud og forholde os til den problematik. Og det er fordi, vi ikke ved noget om hvilke tilbud og diskussioner, der er foregået ved forhandlingsbordet, siger Søren Fibiger Olesen.