En bytur endte med en brækket kæbe, flere dages indlæggelse på hospitalet og store smerter for 21-årige Jesper Hald. Han har et budskab, som flere tusinde danskere har modtaget postivt.

21- årige Jesper Hald fra Herfølge anser sig ikke selv for at være en slagsbror. Han mener selv, at han normalt er i stand til at tale sig ud af situationer, hvis der skulle opstå en konflikt. Men den unge mands talegaver var desværre ikke nok forleden, da han var i byen i København. Han skriver på Facebook:

»Jeg vågnede dagen efter uden at kunne huske noget som helst og fik så fortalt, at jeg var blevet slået bevidstløs og havde faldet ned på asfalten uden at tage fra, hvorfor jeg også har en stor bule I baghovedet og stærke smerter i venstre kæbe. På skadestuen fik jeg scannet hovedet og der var brud på min kæbe.«

Jesper Hald fortæller til BT, at en ven har fortalt ham, at slaget blev udløst efter en 'ligegyldig diskussion', og at han i princippet sagtens kunne have vendt ryggen til konflikten. Efter det indledende chok havde fortaget sig, greb han tastaturet og skrev et længere Facebook-opslag, der i første omgang skulle oplyse vennerne om hans tilstand. Men nu har flere tusinde danskere både delt og ’liket’ det på det sociale medie.

»Mit råd er bare at undgå vold og diskussioner i byen. Lige pludselig ligger du som mig og måske også med et par tænder slået ud, fordi det var den forkerte, du fik diskuteret med, og det er ikke det værd. Tro mig - Så hellere blive kaldt en tøs..«

Skal bruges i folkeskoleundervisning
Opslaget har modtaget mange positive tilbagemeldinger, som du selv kan se i bunden af artiklen. Jesper Hald, der lige nu er sygemeldt, havde slet ikke regnet med, at opslaget ville blive så populært på Facebook, men han er glad for, hvis det kan gøre en forskel for andre, så de undgår at skulle spise suppe de næste fem uger, som han er tvunget til på grund af sin brækkede kæbe.

»Jeg har en veninde, som har fortalt mig, at hun viste det til sin lillebror, fordi han er begyndt lidt at søge sådan nogle situationer. Så jeg håber, at folk kan bruge det, og hvis det kan gøre en forskel, så er det da bare rart,« siger Jesper Hald til BT og oplyser, at han er blevet kontaktet nogle folkeskolelærere, der har spurgt om de måtte bruge opslaget i deres undervisning.