Hun har forladt de trygge danske rammer for at kæmpe mod den samme fjende, som danske F-16 fly og den øvrige koalition i øjeblikket forsøger at nedkæmpe. Alligevel risikerer den 21-årige Joanna Palani at blive stemplet og dømt som terrorist.

Søndag lagde Joanna, der er opvokset i Nordjylland, ovenstående billede på facebook, som tyder på, at hun nu har gjort alvor af hendes tanker om at slutte sig til kampene for YPG der er en søsterorganisation til PKK, der står på EUs terrorliste.

- Godnat for i dag og vi ses igen ved frontlinjen imorgen tidligt. Lorte IS fik den hårdt tilbage idag trods jeg slog min fod... anyways goodnight, skrev hun som kommentar til billedet.

Ifølge Dansk Folkeparti kan der ikke være tvivl om, at hun skal straffes.

- I forhold til denne sag, hvor der tilsyneladende kæmpes sammen med og for den kurdiske bevægelse PKK kan der ikke være tvivl om, at det er og bør være strafbart. PKK er en terrorbevægelse, siger partiets udlændinge ordfører Martin Henriksen.

Venstres Søren Pind har dog i et interview med Politiken udtalt, at han ikke mener, hun bør betegnes som landsforræder, selv hvis hun slås for en terrororganisation.

- Når Danmark officielt bekæmper IS, så synes jeg personligt, at det er svært at sige til de kurdere fra Danmark, som rejser ned for at kæmpe, at det må de ikke, sagde han.

Ifølge professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard er loven da også 'grumset'.

- Der er ikke noget generelt forbud mod at deltage i en væbnet konflikt i udlandet, så længe man ikke begår krigsforbrydelser eller krænker danske interesser. På den anden side må man ikke hjælpe terrororganisationer, heller ikke i en god sags tjeneste, siger han og forklarer, at de danske domstole derfor skal vurdere om, der er tale om en terrororganisation.

- YPG er i koalition med PKK, som står på terrorlisterne. Det er imidlertid ikke afgørende for, om danske domstole her og nu vil bedømme PKK som en terrororganisation, for der blev sidste år indgået en aftale om våbenhvile med Tyrkiet, som imidlertid insisterer på at fastholde PKK på listen for at lægge pres på i forhandlingerne om en varig aftale.

Professorens samlede vurdering er derfor, at kvinden formentlig ikke bryder loven.

- Meget taler for at opfatte det som lovligt at kæmpe sammen med YPG. Men situationen er paradoksal, og retstilstanden er meget grumset, erkender han.