Sorgen er til at tage og føle på blandt danske sportsjournalister, efter nyheden om den legendariske sportskommentator Jens Jørgen Brinchs bortgang lørdag morgen ramte de danske netmedier.

- Jens Jørgen var sej og stolt og glad for sit liv til det sidste. Han var en af Danmarks bedste og sports kommentatorer nogensinde. Den mest kompetente og professionelle. Og en fantastisk sjov og rar person. Kæft, det er trist, skriver Jes Dorph-Petersen Facebook.

Også BTs ansvarhavende chefradaktør Olav Skaaning Andersen er berørt af Jens Jørgen Brinchs død.

- Jeg arbejdede sammen med Jens Jørgen Brinch på DR Sporten i 80´erne og 90´erne. Vi kom fra samme egn og holdt med den samme fodboldklub i Vejle, og Jens Jørgen Brinch var en fremragende og ekstremt engageret kommentator. Han var et usædvanligt behageligt menneske, men på ingen måde konfliktsky. Det fik både chefer, kolleger og trænere at føle, når de agerede på en måde, der stred med Jens Jørgens sans for retfærdighed, siger Olav Skaaning Andersen.

- Det var fodbolden, Jens Jørgen brændte for. Da DR mistede rettighederne til Superligaen, var han decideret grædefærdig. Han forsøgte sig noget tid med reportager fra andre sportsgrene, men det bed aldrig på ham. Han måtte videre, og  det kom han heldigvis på både Tipsbladet og diverse tv-stationer med rettigheder til det, Jens Jørgen brændte for, live-fodbold på stadion, siger han.


På Twitter skriver DRs Ulla Essendrop om den 57-årige Brinch:

- Vores branche er blevet en stor stemme og en stor personlighed fattigere. Hvil i fred, Jens Jørgen Brinch.

første

Hendes DR-kollega, sportskommentator og formand for Danske Sportsjournalister, Andreas Kraul, fortæller til BT, at Jens Jørgen Brinchs død er et stort tab.

- Det er først og fremmeste en fantastisk kollega, som vi har mistet. Utrolig hjælpsom og utrolig velvillig til at hjælpe unge kollegaer ved at give noget af sin store erfaring, fortæller Andreas Brinch.

Han har kendt Jens Jørgen Brinch i flere år, og deres første møde står stadig klart i erindring.

- Da jeg var færdig med gymnasiet og drømte om at blive journalist tog jeg til London. Jeg skrev et brev til ham, uden at kende ham i forvejen, og det endte med, at han tog mig med ind til en kamp, som han skulle kommentere, fortæller en bevæget Andreas Kraul.

Der gik ikke mere end et par år, før Andreas Kraul igen kunne få lov til at lære af Jens Jørgen Brinch. Det skete, da han som journaliststuderende kom i praktik på Radiosporten, hvor Jens Jørgen Brinch arbejdede som kommentator.

- Jeg så meget op til ham og prøvede at lure af, hvordan han gjorde. Der er ingen tvivl om, at han er en af dem jeg har kigget meget til især i forhold til grundighed, forberedelse og faglighed, fortæller Andreas Kraul.

Jens Jørgen Brinch var gennem flere år syg af kræft, men det til trods fandt han styrken og kæmpede mod sygdommen til det sidste. En bedrift der beundres af hans kolleger.

- Vi er rigtig mange, der er kede af det. Vi har alle fulgt hans sygdom gennem mange år, og vi har set, hvor meget han har kæmpet. Han har virkelig været afholdt af mange, siger Andreas Kraul.