Halvdelen af de danske lønmodtagere mener, at Folketinget bør fastsætte en lovbestemt mindsteløn. LO-formand Harald Børsting er ikke enig.

Der bør være en lovbestemt minimumsløn på arbejdsmarkedet, lyder det fra 51 procent af alle lønmodtagere. Det skriver Information.

En ny undersøgelse, som Center for Arbejdsmarkedsforskning (Carma) ved Aalborg Universitet har lavet for hovedorganisationerne LO og FTF, viser, at over halvdelen af danske lønmodtagere mener, at politikerne burde vedtage en lov, som fastsætter en minimumsløn for hele arbejdsmarkedet.

Undersøgelsens resultat skal ses som et udtryk for, at store dele af lønmodtagerne ser en lovfastsat mindsteløn som et godt instrument til at bekæmpe social dumping, siger Henning Jørgensen, som er arbejdsmarkedsforsker og professor ved Aalborg Universitet, til avisen.

Han er desuden en af eksperterne bag undersøgelsen.

»Lønmodtagerne kan se, at overenskomsterne ikke er nok til at dæmme op over for social dumping, og derfor er et i dansk sammenhæng utraditionelt instrument som lovbestemt mindsteløn noget, lønmodtagerne ser fordele i,« siger han.

LO-formand Harald Børsting er dog ikke helt enig i lønmodtagernes ønske.

»Spørgsmålet om løn er kernen i alle aftaler, og derfor er vi nødt til at have en grundig diskussion af fordele og ulemper. Jeg er absolut ikke tilhænger af, at vi skal lovregulere lønnen, men LO’s medlemmer behøver selvfølgelig ikke altid at være enige med mig,« siger han til avisen.