Den lille, mørkhårede dreng går pænt mellem de to voksne. Hans venstre hånd holder om sin fars hånd, hans højre holder om en dansk politibetjents hånd.

Billedet af den lille dreng med faderen og betjenten på hver sin side blev taget søndag aften i Rødby, hvor omkring 250 flygtninge fra især Syrien og Irak blev mødt af dansk politi. Siden billedet første gang blev vist på bt.dk, er det blevet hyldet på Facebook, hvor folk har rost det danske politis håndtering af situationen.

»Hvor er det dog et dejligt billede at se her fra morgenstunden! At se et lille barn (og sin far) der har været så meget igennem, vise politiet i et fremmed land den tillid at turde tage ham i hånden er ganske enkelt skønt! Og hvor er det dejligt at se en betjent have den ro og overskud til at tage et barn i hånden! Er stolt af vores danske betjente! Frygtede at stå op til de værste billeder fra aftenens og nattens hændelser, billeder lignende dem vi har set fra andre lande den seneste tid!« skriver Aleksia Holk Andersen om billedet på BTs Facebook-side, mens Nicklas Stistrup Grønninger skriver:

»Sådan et fedt billede. Godt at se de bliver taget godt imod, og hvor må det da også være dejligt for dem at blive mødt på den måde. Specialt den lille dreng. Jeg håber, han fik et godt indtryk af, at det ikke er alle, der vil ham ondt.«

Dansk politi roses for deres indsats i Rødby, hvor 250 flygtninge ankom til søndag eftermiddag og aften.
Dansk politi roses for deres indsats i Rødby, hvor 250 flygtninge ankom til søndag eftermiddag og aften. Foto: Claus Hansen
Vis mere

Læs også:

Dansk politi var på forhånd advaret af deres tyske kolleger om, at flygtninge var på vej med toget til Rødby på Lolland søndag. Betjente stod derfor i Rødbyhavn klar til at tage sig af situationen og registrere flygtningene, men der opstod tumult, og en del af dem løb væk fra det indhegnede område.

Politiet havde dog et helt klar svar på den situation. Betjentene valgte lade flygtningene løbe og tage en dialog med dem, frem for at lade en konfrontation opstå.

»De har fået lov til at løbe for at undgå konfrontation. Vi var ikke interesserede i konfrontation, da det er psykisk hårdt prøvede mennesker, som vi har med at gøre,« fortalte politiets presseansvarlige, Anne Dorte Hoppe Søe, søndag aften.

Politiinspektør for Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver, fortalte også søndag aften, at politiet var meget tilfredse med den måde, situationen var håndteret på.

»I sådan en situation har vi to muligheder. Vi kan enten gribe ind fysisk, eller vi kan bruge det vigtigste politiredskab i en sådan situation, som er talens magt. Da vi har at gøre med folk, som er flygtet fra krig, valgte vi den sidste løsning, og det er jeg meget tilfreds med,« sagde Kim Kliver og fortsatte:

»Vi er jo altid i den situation, at vi skal bestemme, hvordan vi gør indsatsen bedst. Og jeg vurderede, at det kun ville have haft en negativ ladet konsekvens, hvis vi skulle bruge fysisk magt. Det, vi gjorde, var at begynde med at indkredse de flygtede personer, og så begyndte vi en dialog. Heldigvis gik det uden de store problemer, og de gik frivilligt ind i de busser, som vi havde rekvireret. Det hele er foregået stille og roligt, og det har vi lært meget af.«

Læs også:

Den håndtering af situationen - ligesom billedet af drengen med sin far og betjenten - møder nu opbakning på Facebook.

»Godt billede, godt at vi har et godt og forstående politi! Velkommen til dem, der ønsker at blive og fortsat god rejse til dem, der vil videre,« skriver Maja Lunow.

Omkring hver fjerde af de 250 flygtninge blev kørt til Sandholmlejren, da de søgte om asyl i Danmark. Resten blev indlogeret på to hoteller, da de gav udtryk for, at de gerne ville rejse videre - eksempelvis til Sverige.

Mandag formiddag arbejder myndighederne på at finde ud af, hvad der skal ske med dem.