Suffragetten ved Nørreport er både restaurant, bar og en idealistisk kampånd. Alle ledende ansatte er kvinder ligesom alle vinproducenter er det. Mænd er dog altid velkomne.

En suffragette....Hvis du ikke liiiige var helt med i historietimerne, så lad os straks hjælpe lidt til.

I starten af 1900-tallets England  opstod en kvindebevægelse, som yderst aktivt - nogle gange militant - kæmpede for samme stemmeret som samfundets mænd.

De hed suffragetter - for ordet suffrage betyder stemmerret.

LÆS OGSÅ:

Og således klogere på historie og kvinders stemmerret, lad os da ile tilbage til København, hvor der fredag d. 21. august kl. 15.00 i Rosengården 12 lige ved Nørreport åbner en restaurnant/bar/kulturelt værested, som lægger sig lige i slipstrømmen af disse modige kvinder.

Åbningen bliver fejret med 100 flasker gratis af den økologisk cava “Anne Marie”, som gennem tre generationer er dyrket af kvindelige catalanere. På underholdningssiden byder Suffragetten på danske viser v. Lone Grunwald kl.17.30 og kl. 19 blæser trestemmige Girls Club op for festen.

Et symbol
Det er tanken, at Suffragetten er et sted for alle, som ellers føler sig mere eller mindre hjemløse i den københavnske restaurationsverden og istedet forny en mandsdomineret branche i både køkken og bar. Meget symbolsk er alle ledende medarbejdere kvinder, og det samme er f.eks. alle vinproducenter.

”I baren serverer vi boblende vine og cocktails med et delikat, feminint touch. Det betyder bestemt ikke, at mænd ikke er velkomne, men hvis man vil have en fadøl, må man hente på den anden side af gaden,” forklarer indehaver Stine Bardeleben Helles, Suffragetten.

LÆS OGSÅ:

”Vores nye restaurant og bar skal skabe rum for sanselige madoplevelser og socialt samvær i en elegant atmosfære, hvor bobler spiller en helt central rolle. Vi åbner et madhus, en kulturscene og en bar med økobobler, med plads til alt fra forretningsmøder og intelligente samtaler til vedkommende kulturelle oplevelser, som musik, foredrag og debatter, og de skal først og fremmest blive til i samarbejde med gæsterne,” fortæller hun.

Restauranten byder på både frokost og aftensmad, og menukortet består af lette retter, hvor spiselige blomster og fantasilater er nogle af ingredienserne.

”En fantasilat består af mindst 50 forskellige finthakkede spiselige urter, salater, rødder og blomster. Salaten er en eksplosion af farver, smag og dufte, der afstemmes efter sæsonens økologiske råvarer, som vi henter hos det socialøkonomiske gartneri Grennesminde,” fortæller køkkenchef Githa Bennorth.

Generelt er maden komponeret som lette anretninger til hele dagen, som passer til bobler og cocktails. Alle retter har fokus på dufte, farver og selvfølgelig smag.

Hvad: Suffragetten
Hvor: Rosengården 12
Hvornår: Åbning fredag d. 21. august kl. 15.00
Hvor meget: 100 flasker gratis cava