Hashrygning er et stigende problem blandt unge, og derfor går cirka 90 fagpersoner sammen om at give bedre redskaber til at tale med de unge om hashmisbrug.

Unges hashrygning opleves som et tiltagende problem af lærere, pædagoger og forældre, og derfor vil et nyt netværk af cannabisbehandlere give skolerne bedre redskaber og forbedre behandlingen. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Konsulent og privat cannabisbehandler Christopher Schmitz er initiativtageren til Danmarks første netværk for cannabisbehandlere, der tæller omkring 90 fagpersoner, blandt andre socialrådgivere, psykologer, pædagoger og lærere. Idéen er, at fagfolkene kan udveksle erfaringer og være med til at løfte cannabisbehandlingen i Danmark, som har behov for et løft.

»Lærere på efterskoler eller opholdssteder henvender sig, fordi de oplever, at hashen står i vejen for at levere undervisning. Når unge ryger meget hash, bliver de fanget i en slags psykisk fængsel, hvor de har svært ved at bryde ud og modtage læring. Samtidig er der en følelse af handlingslammelse blandt mange pædagoger og lærere. De spørger, hvordan taler vi med de unge om hash uden at skubbe dem fra os,« siger Christopher Schmitz til Kristeligt Dagblad.

Den seneste tid har undersøgelser fra både Statens Institut for Folkesundhed og Center for Rusmiddelforskning ved Aarhus Universitet vist, at unges hashforbrug er mere omfattende end hidtil antaget, skriver Kristeligt Dagblad. Hver fjerde dreng på 15 år har prøvet at ryge hash, og hver tiende 15-årige dreng har røget hash inden for den seneste måned. Samtidig er der i dag 17.000 hashmisbrugere mellem 15 og 25 år.