Hele 8.700 børn ender hvert år på skadestuen med skader efter leg på en havetrampolin. Det skal der gøres noget ved, og derfor er der lavet en ny kampagne ’Hop med hovedet’.

For en undersøgelse lavet af Børneulykkesfonden viser, at en stor del af de danskere, der har en havetrampoliner ikke tænker meget over sikkerheden. Eksempelvis tænker danskerne ikke over at efterårs- og vintersikre børnenes hoppende legeplads. 
Halvdelen af de danske trampolinejere hverken vintersikrer eller vedligeholder trampolinen. Ligesom foruroligende 68 procent slet ikke har fastgjort deres havetrampolin til jorden.

- Vi ser desværre hvert år personulykker forårsaget af flyvende havetrampoliner, og samtidig kan de forvolde store materielle skader. Den danske vinter er hård for trampolinen, som i værste fald kan være farlig at bruge, når foråret kommer, hvis den har stået ude hele vinteren, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.
Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet har derfor slået sig sammen og lavet to vigtige råd, man bør overholde.

Først og fremmest skal man sørge for, at trampolinerne bliver på jorden. De skal fastgøres og bør blive fjernet, når vi, som nu, går ind i efterårsmånederne, og der ikke bliver hoppet på dem. Kan de ikke fjernes, så bør de sikres ekstra godt vinteren over.

Derudover gælder det om at tjekke, at trampolinen stadig er i god stand, når den skal bruges. Både kantpuder og fjedre kan nemlig tage skade af det hårde danske vejr.