Heller ikke onsdag kommer der til at køre tog mellem Nyborg og Odense. Sporarbejdet trækker endnu en gang ud – og pendlere over hele landet er ved at have mistet tålmodigheden.

Det var planen at sporarbejdet skulle have været færdigt, så togene igen kunne have kørt normalt tirsdag morgen. Så blev det meldt ud, at pendlere og andre rejsende skulle væbne sig med lidt mere tålmodighed, togene ville først køre igen tirsdag eftermiddag. Senere blev det til midnat, men sådan gik det heller ikke.

Tirsdag aften måtte DSB meddele, at togtransporten mellem Nyborg og Odense også vil blive erstattet af togbusser hele onsdag.

Det har fået flere pendlere til at overveje at droppe DSB.

»Vi må hjælpe vores medlemmer,« lyder det fra formanden for Pendlerklubben Kystbanen Michael Randropp.

På pendlerklubbens Facebook-profil har de tirsdag aften lagt et link op til et busselskab, som medlemmerne opfordres til at overveje.

Selvom Kystbanen ikke strækker sig over Fyn, mener formanden, at det er vigtigt at stå sammen og se på problemerne på landsplan.

»Det har længe været et problem over hele landet, at togene ikke kører til tiden eller er i dårlig stand,« siger Michael Randropp til BT.

Han mener, at det er rimeligt at forvente, at et tog kommer til tiden og ender ved destinationen til den planlagte tid. Han understreger dog, at skinnernes stand er væsentlig.

»Vi synes selvfølgelig sporarbejde er vigtigt for at få en stærk infrastruktur, men det nytter ikke noget, at DSB eller Banedanmark forlænger arbejdet med en dag, og så en dag til og måske en dag til. Medlemmerne er afhængige af togene og af at kunne planlægge, for at få hverdagen til at fungere,« siger han.

Formanden mener, at det vigtigste som pendler er at vide, hvornår man er fremme, og hvis det ikke kan oplyses, så kan man lige så godt kigge på alternative muligheder.

»Der er ingen tvivl om, at busselskaberne er kommet for at blive – de kommer til tiden og har en skarp pris. Hvorfor ikke tage en billet til halvpris, hvis man alligevel ikke ved, at man kommer til tiden med toget,« siger han.

Anne Fiber, der er formand for Østfyn Pendlerklub, forklarede sent tirsdag aften til TV 2, at hun også ser rettidighed som en af de væsentligste faktorer:

»Hvis man allerede tager det tidligste tog for at komme på arbejde, hvordan skal man så kunne komme tidligere af sted, få passet børnene osv.«

Hun oplever også, at pendlerne søger andre transportmuligheder.

»Jeg har talt med mange, der siger, at bilen ved de trods alt hvornår starter,« siger hun til TV 2 og tilføjer:

»Jeg prøver at tage toget, men jeg må indrømme, at jeg også har taget bilen et par dage på det sidste.«

Hos Vestfynstogets Pendlerklub mærker man også tydeligt utilfredsheden. De mener, at det er ’tid til udskiftninger i Banedanmarks top.

Forsinkelserne med sporarbejdet på Fyn skyldes blandt andet udfordringer med en sporstoppemaskine.

DSB oplyser, at der arbejdes hårdt på, at gøre arbejdet færdigt, så togene igen kan køre. De gør også opmærksom på, at der kan være ventetid mellem togbus og tog i henholdsvis Odense og Nyborg.

'Vi beklager den forlængede rejsetid og øvrige gener, som dette vil give', skriver DSB på deres hjemmeside.

Der er fortsat indsat togbusser mellem Nyborg og Odense.
Der er fortsat indsat togbusser mellem Nyborg og Odense.
Vis mere

Også efter Kristi Himmelfartsferien i sidste weekend trak arbejdet på sporene ud.

Da var det oprindelig meningen, at togene skulle køre fra mandag morgen, men den plan gik i vasken, da arbejderne stødte på en gammel betontunnel i Odense.

Først onsdag blev togdriften genoptaget.

Passagerer, hvis rejse berøres af det forsinkede sporarbejde, kan ifølge DSB gratis få ændret eller refunderet deres ubrugte billetter.

Sporarbejdet over Fyn fortsætter over sommeren.