Dansk politi slæber rundt på næsten 400.000 overarbejdstimer. Det er soleklart, at enderne ikke hænger sammen, siger Politiforbundets formand.

Der er travlt på de danske politistationer. Ud over de mange daglige opgaver er der nu også et forhøjet terrorberedskab, og det betyder overarbejde til betjentene.

Berlingske skriver mandag, at politiet ifølge justitsminister Mette Frederiksen (S) har oparbejdet en pukkel på 370.793 overarbejdstimer. 120.000 af timerne er kommet til i måneden efter terrorangrebet i København.

Formand Claus Oxfeldt fra betjentenes fagforening, Politiforbundet, er dybt rystet over mængden af overarbejde, som hans kolleger har til gode. Målt i årsværk svarer det til 200 politifolk.

»Det er jo helt vildt. Og det beviser det, som vi har sagt i årevis, nemlig at enderne ikke hænger sammen,« siger Claus Oxfeldt til Berlingske Nyhedsbureau.

»Vi er få folk til alt for mange opgaver. Når man kan oparbejde så mange overarbejdstimer på så kort tid, så bør alle advarselslamper lyse. Politikerne er nødt til at forholde sig til det og gå i gang med at ansætte nogle flere folk,« siger han.

Der er i dag godt 10.500 politibetjente i Danmark. Antallet er faldet med 500 i løbet af de sidste fire år, men samtidig er der kommet en række nye opgaver, ikke mindst i forbindelse med det øgede beredskab efter terrorangrebet.

Et flertal i Folketinget afsatte i sidste uge 150 millioner kroner til politiets indsats mod terror, men det er langt fra nok, mener kritikerne, herunder Claus Oxfeldt.

Han advarer om, at kravene fra politikredsene lægger et hårdt pres på betjentene.

»Vi kan vist alle sætte os ind i, at det er en meget stor belastning for en børnefamilie, når en af forældrene er væk 50-60 timer om ugen. Den anden partner skal tage sig af børnene, og det er ikke sundt for et parforhold,« siger politiformanden.

»Vi er simpelthen ikke politifolk nok,« erklærer han.