Nu er det ikke længere kun i udlandet og i eventyr som Rødhætte, at ulven strejfer rundt. I snart et år har det været et faktum, at ulven er tilbage i Danmark efter 200 års fravær. Siden november 2012, hvor Naturstyrelsen fandt en død ulv i Nationalpark Thy i Vendsyssel, har der været klare beviser på ulvens tilstedeværelse i Danmark.

Beviserne, som typisk består af ulve-DNA eller meget klare billeder, er sammen med de øvrige observationer plottet ind på et Danmarks-kort, som Naturstyrelsen netop har opdateret.

I Naturstyrelsen er Erling Krabbe, der er biolog og ansvarlig for ulvekortet, glad for de mange henvendelser fra borgerne. Et godt stykke over 500 er det blevet til.

- Det er vigtigt for os at følge ulven i Danmark, så vi kan få et indtryk af, hvor den slår sig ned. Det gør vores arbejde meget lettere, og derfor hører vi meget gerne fra borgere, der mener at have set noget, siger Erling Krabbe.

Tavse borgere

For nylig har en ulv dræbt flere får i det sydlige Sverige. Måske er det derfor, at flere borgere er bekymrede i Danmark. På Facebook-siden 'Ulv i Danmark' gør flere danskere i hvert fald opmærksom på, at de ikke har tænkt sig at videregive information til Naturstyrelsen, hvis de ser en ulv. De er bange for, at ulven bliver gjort fortræd.

Erling Krabbe opfordrer alligevel borgerne til at kontakte Naturstyrelsen.

- Vi går ud fra, at folk overholder loven. Vi har ingen grund til at antage, at nogen kunne finde på såre eller slå ulven ihjel. Så vi er da kede af det, hvis det ikke er alle, vi hører fra, siger Erling Krabbe.

Helt konkret kender Naturstyrelsen til tre hanulve, som strejfer rundt i Danmark. På kortet ses det tydeligt, at det især er i det midtjyske, at ulvene holder til.

Se kortet på Naturstyrelsens hjemmeside ved at klikke her.