Det er stadig muligt for mere end 600 danske SAS-ansatte at søge på kendte og kongeliges rejseaktiviteter, uden det bliver opdaget.

Hvis et efternavn indtastes i SAS' reservationssystem, kommer personens kommende rejseaktivitet frem. Her er det muligt for SAS-ansatte at se, hvor en kendt eller kongelig skal hen i verden.

Og det kan ske, uden SAS bagefter kan se, at medarbejderen har søgt og været inde på et kendts kommende rejse. På den måde er stadig muligt for ansatte i flyselskabet at tippe ugebladet Se og Hør om, hvor kendte agter at rejse hen.

Pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, kalder det ’helt essensielt’, at medarbejderne i SAS kan slå rejsende op i systemerne. Det sker bl.a. for at kunne tilbyde services som f.eks. specialmad, assistance ved afgang eller ankomst eller mindreårige ombord.

Trine Kromann-Mikkelsen siger dog:
 - Der er mange medarbejdere i SAS, der i arbejdsøjemed kan gå ind i vores reservationsystem. Men det er vigtigt at understrege, at de selvfølgelig ikke må opslå personer, der ikke har noget med deres arbejde at gøre, og de må selvfølgelig heller ikke videregive oplysningerne, siger hun og fortsætter:

- Om knap et år er vores systemer - formentlig - opdaterede, og så vil vi have bedre muligheder for at spore, hvordan medarbejderne har brugt deres adgang. Men indtil kan vi ikke spore det, og derfor har vi også - i lyset af denne sag - indskærpet over for medarbejderne, hvad der står i deres kontrakt om vores code of conduct (retningslinjer om god praksis og adfærd for bl.a medarbejderne, red) om håndtering af personfølsomme oplysninger, og hvilke konsekvenser det kan få.