Bladgigantens topchef trækkes nu dybt ind i Se og Hør-skandalen.

Aller Medias administrerende direktør Pål Thore Krosby vidste alt om Se og Hørs ulovlige ’tys-tys-kilde’, der fra 2008 til 2012 og mod betaling fodrede ugebladets journalister med dybt fortrolige oplysninger om kendtes og kongeliges brug af kreditkort.

Sådan lyder det nu fra Ken B Rasmussen, forfatter og tidligere Se og Hør-journalist, der i går fik sit hjem ransaget, blev anholdt og sigtet af Københavns Vestegns Politi for at have medvirket til ulovligt at skaffe de fortrolige oplysninger.

Presset vokser

Dermed vokser presset for alvor på toppen af Aller-koncernen, der indtil nu har afvist ethvert kendskab til brugen af kreditkortkilden på ugebladet. Det er Aller Media A/S, der udgiver Se og Hør.

Ifølge Ken B Rasmussen har politiet ’nu sikret beviser’, der kan fælde den 50-årige Pål Thore Krosby.

- Jeg må indrømme, at jeg fortalte dem alt, for der var ikke grund til ikke at fortælle alt, hvad jeg vidste. Politiet konfiskerede alt, hvad jeg havde af beviser, ting og sager, lydfiler, diktafoner og hele svineriet. Når de graver godt ind i det, så kommer sandheden frem. Det er der ingen tvivl om, siger Ken B Rasmussen.

Hvad er sandheden?

- I min verden er det, at cheferne har ansvaret for det og har været vidende om det hele tiden.

Hvor højt går det op?

- Helt op. Helt op til den administrerende direktør i Aller-koncernen, siger Ken B Rasmussen med henvisning til Aller Medias topchef Pål Thore Krosby, som indtil videre har afvist at kende til brugen af Se og Hørs metoder.

Ordre fra chefen

Ifølge BTs oplysninger er der blandt det materiale, politiet i går morges beslaglagde, en lydoptagelse fra 2011, hvor ugebladets daværende chefredaktør Kim Henningsen på et møde mellem de to journalister, der ’førte’ den særlige kilde, Ken B Rasmussen og Kasper Kopping, fortalte, at Pål Thore Krosby under et møde på Henningsens kontor kort forinden havde bedt ham om at stoppe brugen af den hemmelige og ulovlige kilde - og Krosby dermed kendte til brugen af kilden.

Trodsede ordren

Samtalen mellem Kim Henningsen og Pål Thore Krosby skal have fundet sted i sommeren 2011, kort efter aflytningsskandalen på avisen News of the World i England. Det skulle også fremgå, at Henningsen efterfølgende trodsede ordren og fortsatte med at bruge kilden.

Der er dog angiveligt ikke beslaglagt materiale, der direkte viser, at Pål Thore Krosby kendte til den ulovlige kilde - men kun, at Kim Henningsen skal have påstået, at det forholder sig sådan. Andre aktører i sagen siger til BT, at de ikke tror, at en så central person i Aller-systemet som Pål Thore Krosby ville tillade en så ’farlig’ og ulovlig researchmetode.

Ransagninger

Det omfattende materiale blev sikret, da politiet tidligt i går slog til og ransagede journalisterne Ken B Rasmussens og Kasper Koppings private hjem samt hos forlægger Johnny Staun, der har udgivet Ken B Rasmussens roman ’Livet, det forbandede’ om bl.a. tiden på Se og Hør. Også Aller Medias hovedsæde på Havneholmen ved Københavns havnefront blev ransaget.

I alt er tre personer - de to journalister og den 45-årige it-specialist, der har udleveret de fortrolige oplysninger - samt selskabet Aller Media A/S nu sigtet i sagen, hvis alvor understreges af de paragraffer, som de sigtede nu må forholde sig til. Der er bl.a. tale om straffelovens særlige hackerparagraf og en paragraf om industrispionage.

Nægter sig skyldige

Selv om de to journalister ikke selv er mistænkt for at ’bryde ind’ i Nets’ systemer, er de sigtet for at tilskynde den 45-årige it-specialist til at gøre det, og de vil derfor i en mulig senere sag kunne straffes lige så hårdt. De sigtede nægter sig skyldige.

Politiinspektør Bent Isager-Nielsen fra Københavns Vestegns Politi var i går tilbageholdende med at fortælle, hvad der i efterforskningen har ført til, at politiet i går morges ransagede de fire københavnske adresser.

BT har siden mandag 28. april forgæves forsøgt at få en kommentar fra Pål Thore Krosby.