Tøger Seidenfaden var en markant debattør og generøst menneske, siger Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen.

- Tøger Seidenfadens død er et kæmpe tab for Politiken, fordi han i den grad har været indbegrebet af Politikens måde at tænke og agere på. Han har tegnet avisen i mange år - siden 1993, hvor han blev chefredaktør, siger Lisbeth Knudsen, chefredaktør og koncernchef for Berlingske Media.

Hun siger, at Tøger Seidenfaden igennem mange år var en meget engageret og betydningsfuld debattør i det danske samfund.

- Han havde meget markante meninger, som man kunne være enten enig eller rasende uenig med. Han havde den intellektuelle tilgang til at bygge sin argumentation op, og af og til kunne det være svært at komme til orde, når Tøger Seidenfaden havde stillet sin debatkanon i stilling, men man kan ikke komme uden om, at han næsten altid havde noget til eftertanke for andre. Også selv om man var vældig uenig med han, siger Lisbeth Knudsen.

Også som chef for danske medier - Weekendavisen (1987-92), TV2 (1992-93) og Politiken (1993-2011) - har Tøger Seidenfaden præget udviklingen.

- Han har haft en meget stor betydning for en række medier - ikke mindst Politiken, hvor jeg tror, at han følte sig i god overensstemmelse med læserne. Han har udviklet Politiken til den type avis, som den er nu, hvor den mere er en viewpaper end en newspaper.

- Hans stærke personlighed har også gjort, at nogle har valgt Politiken fra, fordi han også provokerede nogle, siger Lisbeth Knudsen.

Hun har som chefredaktør kendt ham professionelt i mange år og betegner ham som meget generøs.

- Han var et utroligt sødt og opmærksomt menneske. Hvis der var noget hos en konkurrent, som han syntes var gået rigtigt godt og var en flot journalistisk satsning, så havde han storsind nok til at sende en mail både til mig og journalisterne. Som menneske var han meget generøs, siger Lisbeth Knudsen.