Københavnere og unge i alderen 18-29 år holder flest pauser på studiet og arbejdet.

Det mener de i hvert fald selv ifølge en ny undersøgelse foretaget for Riberhus, hvor Analyse Danmark har spurgt danskerne, hvor mange pauser de holder, skriver metroxpress.

11 procent af københavnerne svarer, at de holder fem-seks pauser på en typisk arbejdsdag, mens det gennemsnitligt kun er fem procent af de øvrige regioner, der holder fem-seks pauser. Ni procent af de unge mellem 18-29 år svarer, at de holder fem-seks pauser på en arbejdsdag, mens tallet i gennemsnit blandt de øvrige arbejdsgrupper er seks en halv procent.

»I hovedstaden er der større selvbevidsthed. Her ved de godt, at man skal passe på sig selv og være opmærksom på sit eget behov. Det, der kan forhindre pauserne, er signalværdien i at holde pause. Nogle føler, at der bliver set skævt til dem, hvis de holder pause,« siger Thomas Milsted, der er ekspert og rådgiver i trivsel og arbejdsglæde.

Livsstilsekspert Henrik Byager forklarer københavnernes mange pauser med, at de ser det som en rettighed. Han giver også sin forklaring på, hvorfor unge selv mener, de holder så mange pauser.

»For det første er unge mennesker socialt orienteret. De elsker at få en tår kaffe og småsludre med kolleger og studiekammerater. For det andet har de fleste ikke den pressede dagligdag som de ældre, der for eksempel skal hente og bringe børn.«

Undersøgelsen viser også, at en tredjedel af danskerne bruger pauserne rettet mod skærmen. 29 procent besøger sociale medier i pausen, mens 28 procent tjekker nyheder.

Thomas Milsted anbefaler, at man holder fem minutters pause i timen.