Ifølge flere universiteter er man nødt til at lukke flere uddannelser, end nye studiekrav fra regeringen lægger op til.

Nye studiekrav fra regeringen til landets universiteter gør, at man er nødt til at lukke flere uddannelser, end man politisk lægger op til.

Det siger flere universiteter ifølge Politiken.

Regeringen lægger op til, universiteterne skal optage 4.000 færre studerende, da for mange her bliver uddannet uden at kunne få arbejde. Det er især de humanistiske fag, der står for skud.

For fremmedsprogene skal man optage 30 procent færre på kandidatstudiet, men tallet vil ifølge flere universiteter være højere, skriver Politiken.

Professor Ulf Hedetoft, dekan på Det Humanistiske Fakultet under Københavns Universitet, forstår godt de nye krav til kandidatuddannelserne, men han kan ikke se fornuften i, at det også skal gå ud over bachelorstudiet.

»Vi taler om en samlet reduktion på tæt ved 50 procent. Vi har at gøre med en yderst omfattende og indgribende nedjustering, der nærmer sig en massakre på de humanistiske fag. Fra at have 2.400 studerende, vil vi i 2017 være omkring 1.200-1.300. Resultatet vil være nedlæggelse af mellem 10 og 20 uddannelser,« siger Ulf Hedetoft.

Ifølge Ulf Hedetoft skyldes det højere tal det såkaldte retskrav, som regeringen fastholder. Det gør, at man man er nød til at gå tilbage til bachelorerne og skære, da de har ret til at læse en kandidat, hvis man har bestået bacheloren.

»Det gør, at vi også bliver nødt til at reducere optaget på bacheloruddannelsen, så det stemmer med kandidatbegrænsningen, og det har vi ikke skullet før,« siger Ulf Hedetoft, som mener, at regeringen muligvis ikke kender konsekvenserne af den model, der er foreslået.