Det er helt fint at prædike om stening af kvinder i danske moskeer, for det virker præventivt mod utugt, og hvordan holder vi ellers familien samlet?

Sådan lyder det fra Kasem Ahmad, der er tidligere talsmand i Islamisk Trossamfund. Han var søndag aften i DR2-progammet Deadline, hvor han forsvarede de kontroversielle udtalelser fra Grimhøj Moskeen i Aarhus, der er blevet offentliggjort i TV 2-dokumentaren »Moskeerne bag sløret«.

I dokumentaren siger imam i Grimhøj Moskeen, Abu Bilal, blandt andet: »Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden«. Den udtalelse er ifølge Kasem Ahmad helt i orden, for imamen refererer blot, hvad der står i islam.

»Det står vi inde for, og det er vi også stolte over. For det andet har det en præventiv effekt. Hvad er straffen i Danmark, når man begår sex uden for ægteskabet? Ikke nogen. Hvordan holder vi familien sammen? (…) Det her kan forhindre folk i at have sex uden for ægteskabet,« siger han til DR2.

Kasem Ahmad slår samtidig fast, at det ikke er noget, der reelt skal praktiseres i Danmark.

»Har du hørt om stening i Mjølnerparken eller Aarhus?,« spørger han retorisk.

Hvad er alternativet til dødstrusler?

Adspurgt om, hvorfor det er nødvendigt med dødstrusler, svarer Kasem Ahmad:

»Er det ikke vigtigt, at vi har et godt forhold i familien? Hvad er alternativet? Jeg kan ikke se, at det er uden for lovens rammer. Han siger, at det står i islam. Jeg kan ikke se, at der er noget galt i det.«

For Kasem Ahmad er stening en del af sharia, der er den islamiske betegnelse for guds lov. Og hvis han tager afstand fra sharia, mener han ikke længere, han er muslim.

En anden kontroversiel udtalelse fra Grimhøj Moskeen omhandler en kvinde, der fortæller, at hun bliver slået af sin mand, men som af en imam rådes til ikke at gå til politiet. Kasem Ahmad er enig: »Det skal man ikke i første omgang«.

»Men vold er jo ulovligt i Danmark,« påpeger tv-værten, Jacob Rosenkrands Larsen.

»Men man giver kvinden en chance. Det er helt normalt. Det sker også i danske familier, hvor en mand slår sin kone. Så sladrer hun videre til sine veninder, og hvad siger de så? Enten lever du med det, eller også prøver du at forhindre ham i at gøre det eller at påvirke ham, så han ikke gør det,« lyder det fra Kasem Ahmad.

Adspurgt om det er fornuftig rådgivning, lyder svaret:

»Jeg har ikke set, hvordan kvinden er blevet slået. Han (imamen, red.) har selv set det og vurderet, at det er ikke på det tidspunkt, hun skal melde manden til politiet. Det er fornuftigt nok.«

Sex i ægteskabet

TV-vært Jacob Rosenkrands Larsen påpeger også det problematiske i, at en kvinde under de skjulte optagelser får at vide, at det er forbudt at afvise sin mand i sengen. Men det er blot et råd, og for resten gælder det for både mand og kvinde, at de ikke må afvise hinanden i sengen, lyder det fra Kasem Ahmad.

»De er ligeværdige. Så hvad er problemet?«

Da Kasem Ahmad konfronteres med, at sex mod et menneskes vilje i yderste instans kaldes voldtægt, forklarer han, at der er forskel på forbuddet mod at afvise en ægtefælle i sengen og så det at tvinge en ægtefælle til sex.

Kasem Ahmad mener generelt, at TV 2-dokumentaren »minder om nazistisk propaganda«. Hans forklaring lyder: »De klipper og klistrer kun det, de har lyst til«. Han kan ikke forstå, at danskere er forargede over det, der er kommet frem på skjulte optagelser.

På den politiske scene er planerne om at bygge en stormoské i Aarhus seneste blevet aflyst, da politikerne i Aarhus har mistet tilliden til foreningerne bag projektet efter TV 2-dokumentaren.