Forældre giver deres børn for lidt modstand, og resultatet er små tyranner, der ikke kan indgå i et forpligtende fællesskab.

Sådan lyder den barske konklusion fra viceskoleleder Thomas Skovbo og blogger hos Berlingske.

»Børnene hører ikke nødvendigvis efter, og vil ikke bare indordne sig. De snakker hen over hovedet på de andre, og skal hele tiden have opmærksomhed. De kan ikke vente på, at det bliver deres tur, og i skolegården kan de små være grove ved de ældre elever.«

»Vi har lidt nogle tyranner, der starter i skolen, som vi så skal til at lære at indgå i et forpligtende fællesskab,« siger han i et interview i Berlingske.

Thomas Skovbo oplever, at hvor der før var en elev, der tyranniserede klassen, så er det i dag ofte en tre-fire stykker.

I interviewet peger viceskolederen bl.a. på, at selfiekulturen har smittet af på børneopdragelsen. Her er der tale om forældre for hvem, det er helt naturligt, at det hele handler om dem selv, og de er vant til at præsentere dem selv i lykkelige situationer på de sociale medier. En ramme, hvor konflikter med børnene ikke passer ind.

Thomas Skovbo mener også, at forældre skal øve sig i at være helt gammeldags tydelige voksne, og ud fra det perspektiv er det ok af og til at sige: 'Det er bare, fordi jeg siger det'.

»Det har været en pædagogisk trend de sidste tyve år, at vi skal anerkende os ud af alting, men børn har ikke altid krav på lange, pædagogiske forklaringer. Det holder ikke en meter. Børn er nødt til at kende deres rammer, så kan de meget bedre være,« siger han ifølge Berlingske.