Ole Bornedals historiske tv-serie "1864" var ikke blandt de nominerede, da EMMY-komiteen til middag offentliggjorde, hvilke fire udenlandske miniserier, der skal kæmpe om den eftertragtede internationale EMMY-statuette på den internationale TV-festival i Cannes.

Danmarks Radio havde indsendt to kandidater til den internationale EMMY-konkurrence, men heller ikke dramaserien "Arvingerne" med Trine Dyrholm og Carsten Bjørnlund klarede, at komme igennem nåleøjet i kategorierne drama og bedste kvindelige og mandlige skuespiller.

»Franskmændene løb med det, desværre,« var første kommentar fra dramachef Piv Bernth i Cannes til resultat.

»Det er superærgreligt,« siger dramachef Piv Bernth, og tilføjer: »Men konkurrencen især i dramaserier blevet voldsomt skærpet, og det er blevet meget sværere end før, fordi der laves mange flere dramaserier. Men vi kommer tilbage med ”Arvingerne II”, og vi sender løbende serier ind til de relevante tv-festivaler og konkurrencer som f. eks. BAFTA, hvor ”1864” også vil være i spil.«

”1864” deltog i kategorien TV movie/miniseries, hvor det blev er det miniserien La Celebración fra Argentina, Common fra England, Soldat Blanc (White Soldier) fra Frankrig og Storytelling of Hostages fra Japan, der er nomineret til en EMMY.

I dramaserier, hvor ”Arvingerne 1” var i spil, bliver det er den franske serie Engrenages, den japanske “Night cry os the Mozu”, den engelske My Mad Fat Diary og Psi fra Brasilien, der skal kæmpe om den eftertragtede tv-pris