I aften bliver det sjette og sidste afsnit af Gift ved første blik sendt. Her bliver det afsløret, om de tre tilbageværende par, Jakob og Katrine, Jeannette og Lars og Peter og Carina fandt kærligheden, efter de meldte sig til tv-eksperimentet og i sommer blev gift ved første blik.

Alle er blevet klogere på sig selv ved at deltage i tv-programmet. Men eftersom ingen af deltagerne på forhånd må afsløre, hvordan det er gået med deres fem uger lange ægteskaber, må de cirka en million seere vente til i aften med at finde ud af, hvem der bliver skilt og hvem der bliver sammen.

Hvordan har det været for de seks vidt forskellige singler at blive matchet med et vildtfremmede menneske, som programmets fire eksperter har ment, de passer perfekt sammen med?

Det har BT talt med Peter og Carina, Jeannette samt Jakob og Katrine om.

- Jeg har fået rigtig meget ud af at være med, lyder det fra den 41-årige klinikassistent Jeannette Rafn fra Silkeborg, der blev matchet med den høje, skaldede pedel Lars Rasmussen fra Aarhus.

I de første programmer virkede alt til at være fryd og gammen mellem Lars og Jeannette. Men i program fire smed Lars bomben om, at det hele stemningen og euforien omkring tv-optagelserne, han havde ladet sig rive med af, og derfor havde forvekslet med forelskelse. Så Lars valgte at rejse hjem til sig selv igen. Alligevel har Jeannette ikke fortrudt sin deltagelse i eksperimentet.

- Nej, for jeg har hele tiden synes, det har været et rigtigt godt eksperiment, der tager kærligheden meget seriøst. Jeg synes stadig, at det er en rigtig god måde at lære et andet menneske at kende på, siger Jeannette Rafn.

Det unge grinebidderpar, Jakob Bay fra København og Katrine Nielsen fra Aarhus, fandt hinanden ved første blik. Men spørgsmålet om, hvor i landet den bundjyske 28-årige aarhusianer og den 30-årige it- og telespecialist skulle bosætte sig, blev hurtigt et problem. I dag fremhæver de, at programmet har fået dem begge til at kigge indad.

- Det har været en stor klods om benet for mig, at jeg ikke er god til at snakke om følelser. Førhen så jeg det ikke som det store problem, men jeg kan godt se nu, at det er svært at få et dybt og stabilt forhold, hvis man ikke kan snakke om de ting, som måske kan gøre lidt ondt. Derudover er jeg også blevet obs på, at forskellighed på nogle punkter ikke altid behøver at være så farligt. At man faktisk kan styrke hinanden ved hinandens forskelligheder, siger Katrine Nielsen.

Peter og Carina er det par, der har hersket mest tvivl om kunne finde kærligheden, fordi man kunne skære tavsheden mellem dem ud i firkanter. Men i sidste program så det ud som om, det var lykkes juristen fra Vejle og pædagogen fra København at finde gnisten. Og så de peger på, at det har været særdeles lærerigt at deltage i eksperimentet.

- Det har sat gang i en masse personlige processer, som man ellers ikke ville være kommet så hurtigt til. For eksempel at forstå, hvordan ens egen adfærd på nogle punkter kunne blive bedre, når man indtræder i et nyt forhold, forklarer Peter Thybo Kudsk og Carina Vindelbo samstemmende i en mail til bt.dk.

Det sjette og sidste afsnit af eksperimentet bliver sendt på DR1 klokken 20.45 i aften.