Efter 14 måneders fravær var danske Jores Okore endelig tilbage på banen for Aston Villa, da holdet mandag spillede 1-1 med Premier Leagues nummer to, Southampton.

Aston Villas manager, Paul Lambert, havde givet plads til danskeren i midterforsvaret, da både Nathan Baker og Ron Vlaar var ude med skader, og Jores Okore leverede en stærk indsats, hvor han markerede sig flot med sin fysik og vandt flere vigtige hovedstødsdueller i Aston Villas forsvar.

Aston Villa var ikke spået mange chancer mod Premier Leagues nummer to. Hjemmeholdet havde inden mandagens kamp ikke vundet i syv kampe i træk, mens Southampton derimod stod noteret for fire sejre i træk.

Men det var ikke desto mindre hjemmeholdet, der kom bedst fra start. Aston Villa-forsvaret clearede bolden, og det der lignede en ganske ufarlig bold blev pludselig til en scoring, da Aston Villas lynhurtige angriber Gabriel Agbonlahor tog fusen på Southampton-målmand Fraser Forster, som var gået langt ud af sit mål for at sparke bolden væk. Agbonlahor var først på bolden, og så stod den 1-0 til Aston Villa.

Herfra stod der Southampton på det meste, og særligt i anden halvleg pressede topholdet på uden dog at komme frem til de helt store chancer. Men i kampens 80. minut gik den ikke længere for Aston Villa. Ryan Bertrand brød igennem i venstre side. Han lagde bolden skråt tilbage til en fremstormende Nathaniel Clyne, som kunne bringe balance i regnskabet.

Herefter virkede det som om, at ingen af holdene turde satse på den afgørende scoring, og derfor blev det ved stillingen 1-1, hvilket betyder, at Southampton er to point foran Manchester City på andenpladsen, mens Aston Villa lagde lidt afstand til nedrykningsstregen, og nu indtager Premier Leagues 16. plads.