Oprykning er det eneste, det handler om. Beskeden fra AGFs Martin Jørgensen var ikke til at tage fejl af forud for søndagens premierekamp i NordicBet-ligaen. Men den tidligere danske landsholdsspiller havde tilsyneladende glemt at fortælle holdkammeraterne om målsætningen.

I hvert fald måtte AGF skuffende nøjes med 2-2 mod oprykkerne fra FC Roskilde, og træner Morten Wieghorst kan faktisk være taknemmelig over, at det trods alt blev til et enkelt point i hans tilbagevenden til dansk fodbold.

Især i første halvleg var aarhusianerne konstant på bagkant over for de uimponerede gæster. Roskilde skulle kun bruge 13 minutters spilletid i første division til at komme på måltavlen. Og målet var selvfølgelig signeret Emil Nielsen.

Holdets nummer ni scorede 18 gange for FC Roskilde i efteråret - noget der har sikret ham et skifte til den norske storklub Rosenborg fra januar. Men trods en lang sommerferie har Emil Nielsen tydeligvis ikke glemt, hvor målet står.

Mark Leth Pedersen blev sendt af sted på højrekanten, og med et fornemt chip forbi AGF-målmand Steffen Rasmussen fandt han Emil Nielsen tæt under mål. Her skulle han bare ekspedere bolden det sidste stykke over stregen.

Endnu værre blev det bare tre minutter senere. Relativt upresset smed Danny Olsen bolden væk midt på banen, og så gik det hurtigt den anden vej. Bolden endte for fødderne af Andreas Lissau, der sparkede 2-0-føringen ind med en dertilhørende pibekoncert fra de hårdtprøvede AGF-tilskuere til følge.

Bolden var knap givet op, før der var scoret igen - denne gang endte bolden dog i nettet bag Roskilde-keeper Frederik Vang Larsen. Georgiske David Skhirtladze sendte et indlæg ind mod landsmanden Mate Vatsadze, der flot headede reduceringen i nettet.

I anden halvleg fortsatte det livlige angrebsspil, og især Roskilde var i flere omgange tæt på at gøre kampen til en regulær mareridtsstart på sæsonen for AGF. Men det blev ved de fire mål i kampen.