Atletico Madrid sender storebror Real Madrid alene i front af den spanske liga, da Osasuna fik en uventet skalp.

Real Madrid fik sig nok en uventet god weekend. Lørdagens sejr på 3-0 over Elche var dog kun forretten i en god treretters affære. For først faldt FC Barcelona sammen og tabte yderst fortjent 1-3 ude mod Real Sociedad senere lørdag aften, og søndag aften lod Atletico Madrid så også Real Madrid slippe alene fri i topstriden ved at skuffe fælt og tabe 0-3 ude mod Osasuna.

Nederlaget betyder, at Real Madrid nu fører med tre point ned til Atletico Madrid og FC Barcelona, inden der på søndag er lokalbrag på Vicente Calderón mellem Madrid-klubberne.

Cheftræner Diego Simeone kunne onsdag glæde sig over, at hans potente kollektiv fik et glimrende udgangspunkt i Champions Leagues ottendedelsfinaler ved at klemme en 1-0-sejr med hjem fra Milano. Men den krævende argentiner så rystet ud, da Osasuna hjemme på Estadio El Sadar tog pusten fra topholdet. Det blev sæsonens hidtil tredje nederlag for Atletico Madrid.

Efter bare seks minutter vaklede det i Atleticos ellers så ugæstfrie defensiv, da Alvaro Cejudos højreben fik bolden forbi Thibaut Courtois i Atletico-målet efter et hjørnespark. Mareridtet blev ikke bedre for gæsterne fra Madrid, da Emiliano Armenteros udnyttede sløset Atletico-spil til at drive bolden frem og hamre den resolut ind i målets øvre afdeling fra lang afstand. 3-0-målet faldt også i første halvleg, da Roberto Torres headede Osasunas triumf i hus.