Det er i strid med loven, når Dansk Boldspil-Union eller andre danske idrætsforbund som konsekvens af en økonomisk konkurs tvangsnedrykker den pågældende klub. Det fastslår to eksperter i konkursret.

Bestyrelsen i Vejle Boldklub har indtil nu sat tirsdag som skæringsdato. Hvis en økonomisk redningsplan ikke er på plads, ville man lade klubben erklære sig konkurs og herefter berede sig på en tvangsnedrykning til Jyllandsserien.

- Det er min vurdering, at DBU ikke kan gøre dette. Når DBU får vendt dette med sine advokater, skønner jeg, at de vil råde dem til at lade Vejle spille videre, måtte et konkursbo ønske dette. Alternativet er en nærliggende væsentlig risiko for at ifalde et betydeligt erstatningskrav, siger advokat Christian Bülow fra rekonstruktion- og konkursafdelingen hos Accura Advokatpartnerselskab til Jyllands-Posten.

Både advokaten og professor i konkursret ved Københavns Universitet, Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen, mener, at DBU bryder loven, hvis unionen tvangsnedrykker et hold på grund en konkurs. I henhold til konkursloven har konkursboet retten til at spille videre, og den ret kan man fastholde, hvis kurator mener, at det tjener kreditorerne bedst.

- Konkursloven rangerer trods alt over DBU's love. De er jo ikke love i den forstand, at de er vedtaget af Folketinget. Det er i virkeligheden blot regler, fastslår professor Ulrik Rammeskov Bang-Pedersen over for avisen.

DBU's turneringschef Henrik Andersen ønsker ikke at kommentere eksperternes udtalelser ud over at henvise til DBU's turneringsregler, hvor man fastslår de gældende regler for konkursramte klubber.

Siden den såkaldte Lyngby-sag i 2001, hvor den nordkøbenhavnske klub gik konkurs midt i sæsonen og spillede forårsturneringen med et hold af amatører med en lang række af nederlag til følge, har man i DBU-regi brugt reglen om, at man i tilfælde af konkurs taberdømmes resten af kampene og tvangsnedrykkes to rækker. Det er en regel, som siden er blevet brugt over for klubberne FC Nordjylland, FC Amager, Frem og FC Fyn.