Luis Suarez fortsatte de gode takter fra midtugens Champions League-kamp mod PSG, da han igen kom på scoringstavlen i 2-0-sejren over Valencia.

Barcelona fik en sand drømmestart, da brandvarme Luis Suarez allerede efter ét minut bragte hjemmeholdet i front, da han blev spillet fri af Lionel Messi. Det var uruguayanerens tolvte scoring i lige så mange kampe.

Så skulle man ellers tro, at det lå lige for til en nem hjemmesejr. Men i stedet var det Valencia, der totalt overtog styringen af kampen og spillede sig frem til stribevis af chancer. Efter otte minutter blev Valencia tildelt et straffe - efter en kluntet Pique-tackling - men Dani Parejo brændte på det skammeligste.

Valencia fortsatte dog ufortrødent med sit høje pres, hvilket gjorde, at Barcelona slet ikke kunne finde de fine takter frem fra midtugens Champions-League-sejr over PSG. Katalanerne lignede derimod et hold, der led af europæiske tømmermænd.

Det til trods var det Barcelona, der noget ufortjent kunne gå til pause foran 1-0.

Barcelona-træner Luis Enrique måtte have talt med store ord i omklædningsrummet, for det var et forvandlet Barcelona-mandskab, der kom ud til anden halvleg. Boldbesiddelsen og det chanceskabende spil var tilbage.

Blandt andet sendte Messi bolden på overliggeren efter et frispark. Men ind ville bolden ikke, og det gjorde spillet en anelse forkrampet mod kampens slutning, hvor Valencia flere gange testede Claudio Bravos mål - dog uden held.

Dybt inde i overtiden satsede Valencia hele butikken, hvilket gav Lionel Messi en friløber. Her svigtede nerverne for argentineren ikke, og han scorede til slutresultatet 2-0.

Med Barcelonas sejr beholder de førstepladsen i Primera Division - fem point foran rivalerne fra Real Madrid. Hovedstadsklubben kan dog med sejr over Malaga lørdag aften mindske forspringet til to point.