Danmark hentede tidligere søndag aften en 2-1-pligtsejr over Armenien, men det var ikke den eneste kvalkamp i gruppe I, der blev spillet i jagten på billetter til EM i Frankrig 2016.

Portugal fik således besøg af Albanien, og udfaldet af den kamp endte meget overraskende. Albanien løb nemlig med det hele med en sejr på 1-0.

Værterne stillede uden verdens bedste fodboldspiller anno 2014, Cristiano Ronaldo, som døjer med skadesproblemer, og det kom til at koste oppe foran, hvor spillere som Nani, Éder og Vieirinha forgæves prøvede at åbne gæsternes forsvar.

Og i stedet var der kun spillet syv minutter af anden halvleg, da albanerne scorede et flot mål, som var nok til at pynten af favoritterne i gruppen. Odise Roshi tog et langt træk og gled nemt forbi Ricardo Costa, og Bekim Balaj var smart at trække væk fra Pepe på indlægget, hvorefter angriberen elegant flugtede bolden i kassen.

Den scoring kom hjemmeholdets sig aldrig over, og Portugal lagde dermed fra land med en enorm skuffelse, der betyder, at Danmark fører gruppen på en bedre målscore foran Albanien.

Kun Serbien har ikke været i kamp i samme gruppe, da landet var oversidder i denne omgang.

Også verdensmestrene fra Tyskland var i kamp søndag aften i gruppe D, og det var tæt på at ende med en lignende skuffelse, da undertippede Skotland omkring halvvejs i anden halvleg pludselig fik udlignet Thomas Müllers 1-0-scoring ved Ikechi Anya, men samme Müller fik kort efter reddet æren for sit land, da han scorede til slutresultatet 2-1.