Nicosia er en cypriotisk by på størrelse med Aarhus med sine godt 200.000 indbyggere, og i næste uge kan der komme så meget gang i gaden, at Skanderborg Festival tæt på smilets by kan få svært ved at opnå samme stemning trods navne som Dizzy Mizz Lizzy.

Det skyldes ikke mindst to danske fodboldhold, FC Midtjylland og Brøndby.

Mestrene fra Herning kiksede i tirsdagens Champions League-kvalifikation ved på hjemmebane at tabe med 1-2 til APOEL Nicosia, og torsdag var det så Brøndbys tur til at skuffe, da det kun blev til 0-0 hjemme mod AC Omonia, der sluttede fjerdebedst i den cypriotiske liga i sidste sæson.

Sommerens ekstreme varme på de cypriotiske breddegrader gør, at AC Omonia først begynder sin liga-sæson 22. august, mens Brøndby allerede har spillet to kampe i Superligaen. Og tabt.

Derfor kunne man forvente de blå-gule komme mere sammenspillet ud på grønsværen og i bedre kampform, men til de fleste af de 7.427 tilskueres overraskelse var det AC Omonia, som tog styringen og kom frem til flere store chancer i første halvleg.

Ja, faktisk skulle Thomas Franks mandskab være glad for, at den sidste skarphed manglede hos det cypriotiske hold, der med den store Cillian Sheridan og den vævre og 37-årige Nuno Assis voldte det danske hold store problemer.

Brøndby kom langt bedre med i anden halvleg, og i løbet af de første minutter var der decideret skydetelt foran modstandernes mål, men hverken Teemu Pukki, Johan Elmander, Elbasan Rashani eller Magnus Ericsson kunne få bolden ind på to tredobbelt chancer.

Gæsterne, der havde den tidligere FC Nordsjælland-spiller Ivan Runje i midterforsvaret, klarede skærene hver gang kampen igennem.

Netop midterforsvaret er blevet Brøndbys helt store akilleshæl i begyndelsen af denne sæson med en skade til anfører Daniel Agger, som ventes ude i flere uger, og sygdom hos Martin Ørnskov samt endnu en skade til Martin Albrechtsen gjorde, at Thomas Frank trods kampens vigtige betydning måtte give debut til 19-årige Malthe Johansen undervejs.

Debut var der også til tilbagevendte Ronnie Schwartz, men han kunne lige som resten af Brøndby-offensiven ikke få hul på bylden.

Thomas Frank havde før kampen på Brøndbys hjemmeside forkaret, at 0-0 kunne være et godt resultat, hvis ikke det kunne blive til en sejr, og måske ender det trods alt ikke med cypriotisk fest.