AGF kunne i tre forsøg ikke selv klare at sikre sig oprykning til Superligaen. Nu kan aarhusianerne sende et takkekort til Vejle, for med et mål af færingen Joan Simun Edmundsson fire minuitter før tid vandt Vejle mandag 2-1 ude over AGFs nærmeste rival, Lyngby.

Vejle kom foran efter 17 minutter ved nigerianeren Paul Onuachu på oplæg fra Christian Sivebæk, men Bror Blume udlignede for Lyngby kort før pausen efter en god periode for hjemmeholdet.

Den stilling holdt altså indtil fire minutter før tid, men Joan Simun Edmundsson nåede også at blive udvist inden sidste fløjt på Lyngby Stadion.

Dermed kan Lyngby ikke længere indhente AGF på andenpldadsen i 1. division, da forstadskøbenhavnerne er otte point efter aarhusianerne med kun to kampe tilbage.

AGF har haft et godt forår, men Morten Wieghorsts tropper har haft en lille formkrise på det seneste med nederlag til FC Fredericia og uafgjort mod både HB Køge og Skive. Men oprykningen er altså i hus efter en enkelt sæson blandt de næstbedste - præcis som i 2007 og i 2011.

Viborg indtager 1. divisions førsteplads, og holdet er sikre på også at rykke op.