Det er nemt at komme til Madrid, men hvor svært er det egentlig at blive en del af verdens største klub? Hvis nu man er en 25-årig dansk landsholdsstjerne med fast spilletid i Premier Leagues topklub og helt gratis til sommer.

Andreas Christensen har til nytår kun et halvt år tilbage af sin kontrakt med Chelsea og dermed frit spil til at lade sig forføre af andre store klubber. Med en fast plads hos Champions League-vinderne, der også sprinter med om det engelske mesterskab, er der kun et trin ekstra at jagte på fodboldens rangstige: Verdens mest prestigefulde og attraktive klub – Real Madrid.

De seneste historier fra England lyder, at danskerens bagland bøvler med forhandlingerne om en ny aftale med Chelsea. En næsten færdigforhandlet ny kontrakt blev i sidste øjeblik ønsket ændret af danskerens lejr fra en femårig aftale til en på tre år.

Mens problemerne presser Chelsea, nærmer januar sig, hvor andre klubber officielt må tilbyde den danske landsholdsspiller en aftale. Og spørger man John Sivebæk, der var den seneste agent til at sende en dansker til Real Madrid, er den spanske storklub slet ikke en hylde for høj til manden, de kalder 'AC'.

Andreas Christensen under landsholdets pressemøde på Marienlyst i Helsingør, onsdag den 10. november 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Andreas Christensen under landsholdets pressemøde på Marienlyst i Helsingør, onsdag den 10. november 2021.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Jeg synes, at Andreas Christensen har høj kvalitet og kan begå sig mange steder. Han står i en situation, hvor han ovenikøbet også er transferfri, så begynder det at blive et spørgsmål om, hvem Real Madrid har brug for og vil gå efter,« siger Sivebæk og fortsætter:

»Hvor vil de bruge deres penge – også i forhold til at skulle købe en til flere hundrede millioner. Det er den timing, som også spillerne kan gøre brug af, når de når dertil, hvor de har kort tid tilbage af deres aftale.«

Så lad os lige tage et grundigt tjek. Hvordan kommer man egentlig til Real Madrid anno 2021/22?

Der er i hvert fald tre altafgørende stop på vejen til mægtige Bernabéu:

1. Han skal være god nok

Ja, det siger jo sig selv, men det interessante her er, hvor god man egentlig skal være i de her år. Dampen er gået af den gamle Galácticos-strategi også kaldet 'Zidanes y Pavones', hvor man kun købte absolutte verdensklassespillere (Zidane'r) og så toppede op med egenproducerede talenter (Pavon'er).

De seneste år er Luis Figo, Zinedine Zidane og Cristiano Ronaldo blevet til Eden Hazard, David Alaba og Luka Jovic – bortset fra Hazard altså en hylde under verdensklasse og en hylde tæt på Andreas Christensens niveau.

Og så er der faktisk også plads til en midterforsvarer hos Real Madrid lige nu, hvis du spørger Phil Kitromilides, der er vært på LaLigaTV og The Spanish Football Podcast.

»Real Madrid mener, at man har tre af de fire midterforsvarere, som er det antal, de ønsker. Så der er plads til en fjerde midterforsvarer. De har Alaba, Militao og Nacho, og de mangler den fjerde. Så hvis en spiller som Andreas Christensen blev hentet til, ville det altså være for at kæmpe om plads nummer tre eller fire i forsvarshierarkiet. Militao og Alaba er førstevalgene lige nu, og det er de ret klart,« siger Phil Kitromilides.

2. Han skal passe ind i transferstrategien

Der bliver stadig betalt brutale beløb for stjernespillere i Real Madrid, der sendte over 100 millioner euro – 750 millioner kroner – til Chelsea for Eden Hazard. Men storklubben køber flere og flere spillere til under 50 millioner euro, og der er sket et skred i transferstrategien over de seneste år.

Real Madrid har taget bestik af ændringen på transfermarkedet og den nye økonomiske virkelighed, som Marca beskrev i august. Og 'klubben vil fortsætte med at kigge efter spillere, der er ude af kontrakt'. Det gjorde man med David Alaba, der kom gratis til fra Bayern München.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Vis mere

»Spillere på fri transfer er meget interessant lige nu for Real Madrid. Der kommer til at være flere og flere af den slags handler i Real Madrid i de kommende år, end der har været i fortiden. Så kan de enten være mere højtprofilerede som Mbappé eller lidt mindre profilerede som Andreas Christensen,« siger Phil Kitromilides og forklarer den nye transferstrategi:

»Real Madrid er begyndt at kigge efter unge og billige spillere. Det er transferstrategien for øjeblikket. Den seneste Galácticos-transfer var Eden Hazard, og den næste bliver Kylian Mbappé. Alt er lige nu fokuseret på Mbappé. Der kommer ikke en anden stor signing som ham.«

3. Han skal være klar til hårde forhandlinger

Real Madrid kender sit værd. Se på Kylian Mbappé: Den spanske kongeklub har vel aldrig været i tvivl om, at tiltrækningskraften fra den spanske hovedstad er så enorm, at det kun har handlet om tid.

Den status benytter præsident Florentino Pérez også, når aftalerne skal på plads med spillerne selv. Ja, det er længe siden, men John Sivebæk er den seneste agent, der har sendt en dansker til Real Madrid. Og selvom det snart er 17 år siden, er manden for enden af mødebordet i Madrid stadig den samme.

»Det var først sent i forløbet, at jeg kom i kontakt med Emilio Butragueño (videpræsident) og Florentino Pérez. Til at starte med var det en agent eller en ansat af Real Madrid, der kontaktede mig. Men da vi begyndte de detaljerede forhandlinger, var det med Florentino Pérez og hans sekretær,« siger John Sivebæk og fortæller om hårde forhandlinger:

»Det var en god, men også meget speciel oplevelse. Inden jeg tog til Madrid, havde vi snakket om nogle beløb, og hvordan tingene skulle se ud. Så det var bare de sidste detaljer, der skulle på plads. Men da jeg så møder op dernede, var der pludselig ikke det på bordet, som vi havde talt om hjemmefra.«

John Sivebæk trak ud af mødelokalet og ringede Thomas Gravesen op med det seneste nye om, at den kontrakt, de troede, de havde aftalt, nu pludselig havde nogle helt andre tal.

»Så sagde Thomas, at jeg havde hans fulde opbakning: 'Du gør bare det, som du synes'. Så gik jeg ind og sagde tak for mødet, men jeg rejser hjem igen, for det her kan vi ikke blive enige om. 'Det var slet ikke det, der var aftalen, da jeg tog hjemmefra'. Så rejste jeg mig og pakkede mine ting sammen. Så det første møde var et forholdsvist kort møde.«

John Sivebæk rejste hjem via Frankfurt til Billund, men allerede ved den tyske mellemlanding var der beskeder på telefonsvareren – de ville have ham tilbage til Madrid. Men Sivebæk rejste hjem, og gamblingen gav pote.

»Der gik en uges tid, inden vi fik tingene på plads. Jeg forlangte at se papirerne, inden jeg tog derned igen. Det fik vi så, og så fløj vi med privatfly derned, og så falder det på plads. Det var nogle hårde uger, men også sjove uger. Det er altid sjovt at forhandle med store klubber,« siger John Sivebæk.

Dermed er vejen lagt for Andreas Christensen, hvis forhandlingerne med Chelsea går helt i stykker, og han drømmer om det øverste trin.