Så gik den ikke længere for Chelsea. Efter 14 kampe som ubesejrede led José Mourinhos mandskab lørdag eftermiddag sæsonens første nederlag, da Newcastle hjemme på St. James Park vandt 2-1 i et hæsblæsende opgør, der mest af alt vil blive husket for en voldsomt intens anden halvleg.

For efter en chancefattig første halvleg var Newcastles manager, Alan Pardew, nødsaget til at omrokere på målmandsposten. Reserve-målmanden Robert Elliot havde fået chancen mellem stængerne på grund af den normale førstemålmand Tim Kruls skade. Elliot pådrog sig dog en skade, og derfor måtte Pardew sende den uprøvede Jak Alnwick på banen. Og det skulle vise sig at blive en mindeværdig debut for Alnwick, der allerede efter et par minutter markerede sig for første gang, da han modet boksede et Chelsea-indlæg væk foran både venner og fjender.

Newcastle spillede friskt til, og det gav pote efter 57. minutter. Gary Cahill mistimede et Newcastle-indlæg fra venstre side, og så stod netop indskiftede Papiss Cissé helt fri foran Chelsea mål. Her svigtede senegaleseren ikke, og så stod den 1-0 til Newcastle.

Målet fik ikke Alan Pardews mandskab til at pakke sig, og allerede få minutter efter scoringen havde Cissé igen chancen for at score, men hans hovedstød endte over mål.

Mourinho var nødt til at satse og sendte kort tid efter scoringen både Andre Schürrle og Didier Drogba på banen. Det var startskuddet til et voldsomt Chelsea-pres.

I kampens 77. minut gik det pludselig stærkt. Først sendte belgiske Eden Hazard en afslutning på stolpen, og så var Chelsea pludselig fanget højt oppe på banen. Det resulterede i et kontraangreb, hvor Jack Colback fandt Moussa Sissoko med en klog aflevering mellem to Chelsea-forsvarer. Førsteberøringen blev dog for dårlig for Sissoko, og den oplagte målchance syntes tabt for Newcastle. Men Sissoko formåede alligevel at sende bolden på tværs til Papiss Cissé, der men sin anden scoring kunne bringe Newcaslte foran 2-0.

Så skulle man tro, at kampen var ovre for Chelseas vedkommende, men i det 81, minut modtog Newcastles Steven Taylor sit andet gule kort. På det efterfølgende frispark fandt Fabregas indskiftede Drogba, der kunne tænde et lys i Chelseas håb om at forblive ubesejrede i ligaen.

I kampens slutfase satsede Chelsea alt for at få et resultat med fra St. James Park, men debutanten Jak Alnwick afværgede gang på gang Chelsea-spillerne, og dermed kunne Newcastle sætte en stopper for Chelseas stime som ubesejrede. Og samtidig bristede Mourinhos drøm om at kopiere Arsenals »Invincible-sæson« i 03/04, hvor The Gunners gik ubesejret igennem Premier League.