Esbjerg kom torsdag godt fra start i kvalifikationen til Europa League, da holdet slap fra udebaneopgaven mod polske Ruch Chorzow med 0-0.

Dermed skal Esbjerg blot vinde returkampen på vestjysk grund om en uge, hvis drømmen om endnu et europæisk eventyr skal bevares. Det var i Europa League sidste år, at de stribede jyder imponerede stort ved første at vinde den indledende pulje og senere levere en flot præstation mod italienske Fiorentina, der dog alligevel endte med at sætte punktum for et stort dansk resultat i Europa.

Kampen i Polen måtte vente på sig, da der op til kick-off passerede et skybrud af dimensioner hen over banen i Chorzow. Efter 10 våde minutter kunne opgøret så gå i gang. Og her var det Esbjerg, der startede bedst mod et tidligt frustreret og internt mundhuggende hjemmehold, der hverken så ud til have evnerne eller lysten til at levere ret meget offensivt i store dele af kampen.

Esbjerg gav debut til nyindkøbte Daniel Stenderup, der kom til klubben fra Brøndby i sidste uge, og forsvarsspilleren leverede et flot første aftryk som Esbjerg-spiller. Med flere solide indgreb fandt han sig hurtigt til rette i den noget uvante rolle som venstre back.

Især i starten af anden halvleg var Esbjerg i teten, men der skulle dog alligevel hjælp fra dommeren til at holde nullet hjem. Med godt 20 minutter igen overså manden med fløjten et oplagt straffespark, da Jens Berthel Askou ramte bolden med hånden i feltet, men den serbiske dommer valgte ikke at reagere.

Og det var faktisk ikke den eneste gang, hvor polakkerne var tæt på at tage sejren i slutfasen. Men fem minutter tilbage klokkede Esbjergs bagerste gevaldigt i det, da en dårlig tilbagelægning fra forsvaret pressede målmand Martin Dubravka til at aflevere bolden direkte ud i fødderne på en af hjemmeholdets angribere, der flot løftede bolden over målmanden, men forsøget tog heldigvis for danskerne stolpen.

Og så sluttede opgøret som det startede. Trods alt et godt resultat for danskerne.